Prvijenac

Mlada Siščanka sama napisala scenarij, režirala i producirala film

Foto: Nikola Čutuk/Pixsell
Mlada Siščanka sama napisala scenarij, režirala i producirala film
13.12.2012.
u 10:36
Producentica s diplomom, Ana Cvitaš trenutno radi na više projekata, a vodi i blog Dot that Spot
Pogledaj originalni članak

Da se s malo tehnike ipak može snimiti vizualno lijep film, svojim uratkom \"Susret\" dokazala je tek diplomirana sisačka producentica Ana Cvitaš.

Uspješan studentski rad

Ona je, naime, u pet dana snimila film za kojega je i napisala scenarij, sama ga režirala i producirala. Promocija uratka održana je Narodnoj knjižnici i čitaonici Sisak uz odaziv mnogobrojne publike.

– Zapravo se radi o završnom zadatku na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, gdje sam završila smjer produkcije. Tema je bila kratki film, a odabarala sam nenarativnu formu, film situacije. Većina studentskih filmova se fokusira na priču, pa sam htjela napraviti nešto drugačije - objasnila je Ana. Uradak prati mladu trudnu djevojku, njena razmišljanja i strahove vezane uz dolazak prinove. Scene su snimane u Petrinji i Zagrebu, a mentor je bio Arsen Anton Ostojić. Iako se radi o studentskom radu, glumili su već poznati mladi glumci Nika Mišković, dobitnica Nagrade hrvatskog glumišta te Petar Cvirn, poznat po ulozi u Dolini sunca i predstavi Medeja.

Želi producirati filmove

Iako je diplomirala tek prije nekoliko mjeseci, Ana Cvitaš već radi na više producentskih projekata. Sudjeluje u snimanju nekoliko kratkih filmova, radi u Kolaboracijskom laboratoriju, privatnom izložbenom prostoru koji promovira mlade domaće i strane autore autore iz audio vizualnog sektora. Također je pokrenula i blog Dot that Spot čiji je glavni cilj promocija domaćih umjetnika stranim čitateljima.

– Trenutno sam freelancerica, a najveća mi je želja producirati filmove. Radila sam na festivalima, primjerice Animafestu, i otkrila da mi leži organizacija, u drugima mogu prepoznati potencijal, a općenito taj, produkcijski, dio razvoja projekta mi se sviđa pa sam odlučila to i studirati. Iako se slučajno dogodilo da sam sama bila i scenaristica i režiser za svoj film, drago mi je da se to dogodilo jer sam dobila uvid i u te aspekte razvoja projekta - zaključuje Ana Cvitaš.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar dpejakovic
dpejakovic
14:33 13.12.2012.

Prekrasna, javi mi se na mail pa da odemo bar na čaj ljepotice. :-)

SN
snupysk
12:57 13.12.2012.

Sve pohvale ovoj mladoj producentici! A ujedno i jedno veliko HVALA!Hvala ti što mi daješ nadu da ovaj grad ima potencijala i da mladi ljudi i u njemu mogu uspjeti! Nadam se da će ova mlada dama mnogima biti poticaj,pokazala je da se može!