Javna priznanja

Mladen Kuka: I Karlovački tjednik treba biti nagrađen

Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
Mladen Kuka: I Karlovački tjednik treba biti nagrađen
15.03.2013.
u 12:22
Odbor za javna priznanja Karlovačke županije, tvrdi predsjednik Josip Zaborski, odlučio je o nagradama tajnim glasovanjem
Pogledaj originalni članak

Svaka čast nagrađenima, no zgrožen sam prijedlogom Odbora za dodjelu priznanja Karlovačke županije Županijskoj skupštini da se godišnje priznanje ne dodijeli Karlovačkom tjedniku – kaže Mladen Kuka iz Karlovca. Predložio je da se ovom listu u gradskom vlasništvu dodijeli priznanje za pravne osobe za 2012.

 – Kakvi su to Karlovčani ili ljudi regionalne širine koji odlučuju da u godini kada ta novina obilježava 60 godina neprekidnog izlaženja nije zaslužila da se simboličnom nagradom obilježi jubilej – kaže Kuka koji se pita i jesu li članovi povjerenstva ujedno i članovi nadzornih odbora predloženih.

Odbor je predložio da se priznanja dodijele Hrvatskom centru za razminiranje-Podružnica Karlovac, Domu za djecu Vladimir Nazor i županijskoj Obrtničkoj komori. Kuka ipak moli da se nagrada da i Tjedniku.

 – Sve kandidature su bile kvalitetne i razumijem da ima nezadovoljnih, ali biralo se tajnim glasovanjem – kaže Josip Zaborski, predsjednik Odbora koji ima 11 članova. Zaborski je i predsjednik Upravnog vijeća nagrađenog Doma.

 Nismo doznali koliko je tko dobio glasova, no navodno Karlovački tjednik nije dobio nijedan. Pristiglo je osam kandidatura za tu nagradu. Vijećnik SDP-a Stjepan Mikulandrić zadovoljan je prijedlogom i smatra da se ne treba nagrađivati radi jubileja, nego radi uspjeha.

– Međutim, izuzeo bih se radije od glasovanja, nego odlučivao o nagradi ustanove čijeg tijela sam predsjednik – komentira Mikulandrić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.