KAZNENO PRIJAVLJEN

Mladić (20) preprodavao skupe mobitele koje nije platio, oštetio tri osobe za preko 45.000 kuna

Foto: Igor Soban/PIXSELL
Mladić (20) preprodavao skupe mobitele koje nije platio, oštetio tri osobe za preko 45.000 kuna
02.11.2022.
u 14:09
Utvrđeno je i da je, koristeći podatke 38-godišnjaka s područja Zadarske županije, kupio mobitel kojeg je dalje preprodao
Pogledaj originalni članak

Nizom prijevara 20-godišnjak je na dubrovačkom području za ukupno preko 45 tisuća kuna oštetio tri poznate rodbinski povezane osobe koje su mu nakon kupnje predavale skupocjene mobitele, a on ih je, umjesto da im ih preda i podmiri troškove kupnje, dalje preprodavao.

Dubrovačko-neretvanska policija u srijedu je izvijestila kako su im početkom listopada tri rodbinski povezane osobe prijavile niz prijevara.

U prijavi su navele kako su na nagovor 20-godišnjaka, kojeg svi poznaju od ranije, u ovlaštenim trgovinama kupili skupocjene mobitele koje su nakon kupnje predali njemu, a koje im je obećao naknadno platiti.

Tako dobivene mobitele on je dalje prodavao zainteresiranim kupcima, a da spomenutima nije podmirio troškove kupnje kako je prethodno obećao.

Jedna od oštećenih prijavila ga je i da je, koristeći njene osobne podatke, na njeno ime sklopio ugovore o pretplati i digao kredit.

Utvrđeno je i da je, koristeći podatke 38-godišnjaka s područja Zadarske županije, kupio mobitel kojeg je dalje preprodao.

Na opisane načine osumnjičeni 20-godišnjak je oštećene prevario za ukupno više od 45 tisuća kuna.

Kazneno je prijavljen zbog prijevare, nedozvoljene uporabe osobnih podataka te zlouporabu osobne iskaznice.

>> VIDEO Na Sljemenu se na 20°C proizvodi snijeg, a iz Grada poručuju: 'Nije pretoplo, ali prestajemo'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
10:26 03.11.2022.

"osobe koje su mu nakon kupnje predavale skupocjene mobitele, a on ih je, umjesto da im ih preda ??? (valjda :plati) i podmiri troškove kupnje, dalje preprodavao.