Slovenski mediji

Mladina: Sanader ucjenjivao Janšu zbog trgovine oružjem

Foto: Arhiv VL
Mladina: Sanader ucjenjivao Janšu zbog trgovine oružjem
02.09.2011.
u 21:40
Slovenski veleposlanik dokument je poslao nakon poziva u Ministarstvo vanjskih poslova u Zagrebu
Pogledaj originalni članak

U lipnju 2007. godine Hrvatska je Sloveniji zaprijetila kako će objaviti dokumente s početka 90- tih godina vezanih za trgovinu oružjem, piše slovenska Mladina pozivajući se na depešu koju je tadašnji slovenski veleposlanik u Zagrebu Milan Orožen Adamič u diplomatskoj bilješci poslao u Ljubljanu,

Prema Mladini ta je depeša dokaz kako je Zagreb ucjenjivao Ljubljanu zbog nezakonite trgovine oružjem, iza koje je stajao tadašnji slovenski premijer Janez Janša.

Slovenski veleposlanik dokument je poslao nakon poziva u Ministarstvo vanjskih poslova u Zagrebu, a neposredno nakon afere u kojoj je slovenska obavještajna služba SOVA prisluškivala premiera Ivu Sanadera, i zaoštravanja odnosa oko graničnog spora na Muri.

Nakon poslane depeše odnosi Hrvatske i Slovenije naglo su se promijenili, a Janša koji je bio spreman braniti granicu i oružjem, na sastanku sa Sanaderom na Bledu izjavio je kako su obje strane postigle "načelnu suglasnost" o rješavanju graničnog spora pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 32

UT
utatica
21:54 02.09.2011.

Bravo Sanader, tako treba s onima koji nam rade o teritoriju a ne ko šmizla se uvlačiti pa ostati po****

MA
matildica
22:03 02.09.2011.

Zna se tko je koga ucjenjivao i tko to još radi. Janezi nemojte samo o poštenju

BI
Bisera
22:55 02.09.2011.

ima ih dosta pokakanih