Likvidacija Pukanića

Mlinarić: Sud je pod političkim pritiskom, mediji nisu objektivni

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Mlinarić: Sud je pod političkim pritiskom, mediji nisu objektivni
25.10.2010.
u 19:30
Obrana Slobodana Đurovića tražila je oslobađajuću presudu jer smatra da mu krivnja nije dokazana.
Pogledaj originalni članak

Slobodan Đurović nije član zločinačke organizacije i nije sudjelovao u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića. Dokaz za to je i obavijest Interpola Beograd o njihovim operativnim spoznajama u vezi s kriminalnom aktivnosti Đurovića. Taj je dopis sastavni dio ovog spisa.

Jocićeva desna ruka

U tom dopisu Interpol Beograd navodi da je Đurović desna ruka Sretena Jocića te da vodi Jocićeve poslove, za Jocića i u Jocićev račun kupuje tvrtke. U dopisu se navodi i da je Đurović često s Jocićem u društvu, da je neposredni organizator svih Jocićevih prljavih poslova te da Đurović posljednjih nekoliko godina živi u Beogradu. No u tom se dopisu nigdje ne navodi da je Đurović na bilo koji način povezan s ubojstvom Pukanića i Franjića. Kada to vidite, onda je jasno da je tvrdnja da je Đurović navodno pomagao počinitelju nakon počinjenja djela potpuno izmišljena te da za Đurovićevo uhićenje nije bilo nikakvih stvarnih razloga niti pravne osnove – kazao je danas Rajko Mlinarić, branitelj Slobodana Đurovića, u završnoj riječi na suđenju optuženima za likvidaciju Pukanića i Franjića na zagrebačkom Županijskom sudu.

Naoružani specijalci

Mlinarić je vrlo iscrpno analizirao iskaze svjedoka, pogotovo krunskog svjedoka Tomislava Marjanovića. Za Marjanovića je kazao da je ovaj predmet bio prepun "krunskih laži krunskog svjedoka", a svoje navode potkrijepio je dijelom Marjanovićeva iskaza u kojem on govori o sastanku Đurovića i R. Matanića u Matanićevu stanu, a iz provedenih dokaza ne proizlazi da je do tog sastanka uistinu došlo. Ponovno je istaknuo kako su okrivljenici izvrgnuti medijskom linču, naveo je da mediji ne izvještavaju objektivno te da atmosferi koja je stvorena oko suđenja pridonose i "do zuba naoružani i maskirani specijalci u zgradi i oko zgrade suda". Istaknuo je i da je sud bio podvrgnut "neviđenom političkom pritisku" nakon što su objavljeni SMS-ovi iz Pukanićeva mobitela jer se o njima raspravljao čak i u Saboru. Zaključio je da Đuroviću krivnja nije dokazana te je tražio oslobađajuću presudu.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Lomax357
Lomax357
00:32 26.10.2010.

Stvarno, da li je tužilaštvo podnijelo ijedan konkretan dokaz za ovoga lika da bi ga osudili? Osuđujem čin ali neka daju nešto \"tvrdo\" za presudu.

Avatar lkis05@htnet-dsl
lkis05@htnet-dsl
05:48 26.10.2010.

Pukani pkoj mu duši imao je dosta kojekakvih veza s visoko pozicioniranim osobama ,to se vidilo po porukama njegovog mobitela a i ponašanja!Netko kaže da nije smijelo se pokazati poruke i tako dalje\'\'?Sve što može biti kao dokaz postaje materijalastvar od nadležnih organa.Gledam ,Tužitelj traži velike kazne a još se nezna tko je naredbodavatelj.