TELEFONIJA Nakon dolaska Tele2, VIPnet prvi uveo jeftinije razgovore i jednostavnije tarife za korisnike

Mobilni operateri snižavaju cijene

Foto: import
Mobilni operateri snižavaju cijene
03.11.2005.
u 21:09
Pogledaj originalni članak

Jeftiniji razgovori i jednostavnije tarife odgovor su VIPneta na nedavni dolazak Tele2, koji je kao treći domaći mobilni operater nedavno počeo rad. Tržište je učinilo svoje  dok su se dva djelatna operatera (ne)namjerno mogla usuglasiti o cijeni tarifnih paketa, s trojicom je to već teže pa su se tako ostvarile najave da će i T-mobile i VIPnet morati sniženjem odgovoriti na ponudu Tele2.

 VIPnet tako od danas uvodi tarifu Easy, za pretplatnike i korisnike bonova. Njezina najočitija prednost i odgovor na ulazak konkurencije jest jednostavnost, adut sličan onom koji je Tele2  jednaka cijena za prepaid i postpaid korisnike  iskoristio pri ulasku na tržište.

Ona nudi jedinstvenu cijenu poziva (0,91 kunu) po minuti prema svim mrežama i u svako doba dana. U tom mobilnom operateru kažu kako su tarifu uveli na zahtjev svojih korisnika koji ne žele razmišljati o različitim cijenama poziva.

Očekivati je da će uskoro odgovoriti i T-mobile, koji drži malo više od polovice domaćeg tržišta. A da korisnike nije lako zadržati, pokazalo je i novo istraživanje časopisa "Moj mobi", u kojem je sudjelovalo 1500 Hrvata. Čak četvrtina građana, naime, kazala je kako kani promijeniti mobilnog operatera. A podaci kažu  što su korisnici mlađi, ta je nakana čvršća.

Pogledajte na vecernji.hr