slavko linić:

'MOL će valjda shvatiti da ćemo inzistirati na promjeni ugovora'

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
'MOL će valjda shvatiti da ćemo inzistirati na promjeni ugovora'
21.11.2012.
u 10:35
Zaista nema potrebe da gubimo vrijeme čekajući konačnu presudu Sanaderu. Zadovoljstvo partnera u ugovoru mora biti obostrano, izjavio je Linić.
Pogledaj originalni članak

Ministar financija Slavko Linić izjavio je gostujući u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada" da bi presuda bivšem premijeru Ivi Sanaderu mogla pomoći u postizanju novog dogovora s mađarskim MOL-om o Ini.

– Vjerujem da će to možda pomoći MOL-u da shvati da će Vlada inzistirati na tome i da zaista nema potrebe da gubimo vrijeme čekajući konačnu presudu. Zadovoljstvo partnera u ugovoru mora biti obostrano – izjavio je Linić.

Linić je proteklih mjeseci govorio da je stanje u Ini neodrživo i da se ugovor mora mijenjati. I stručnjaci tvrde da Vlada mora reagirati odmah iako je presuda nepravomoćna. Ovaj drugi dio ugovora vezan uz LODO i upravljanje dionicama može se pobijati jer je očito da je on sklopljen temeljem koruptivnih radnji, smatra odvjetnik Marijan Hanžeković, donosi HRT.

>>Rasprava o ugovoru s MOL-om nakon pravomoćne presude za Inu

 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 53

AR
arjavas
14:30 21.11.2012.

Piktor ,. očito si "glasnogovornik " MOL-a , , ali koliko ja znam INA i MOL su se "udružli " kao strateški partneri , što zanči da se osvemu odlučuje partnerski a ne onako kako to Vama Mađarima paše,. Pa nisu valjda naši naftni stručnjaci tak blesavi ( kak je to htio prikazati Sanader ) da neznaju kaj govore . Hoću reći slušao sam sinoć u na HTV u "temi dana" Umičevioća i onog stručnjaka iz Rijeke To govore i svi članovi uprave iz Hrvatske. Oni tvrde nekaj drugoga negio što ti nama ovdje prodaješ. Ina je za Vas u mađarskoj bila pojam , prije nogo što ste izašli iz "socijalizma" ,. Na našu žalost naši vrli političari su je pretvobom uništili , financijski iscrpli , tak da je došla do ovoga na čemu je sad.

AR
arjavas
14:33 21.11.2012.

Sad se vidi ustvari da je najvjerovatnije mađarska vlada lobirala u EU da Čačić i linić ne uđu u naddzorni odbor INE .

ER
Erhard
13:54 21.11.2012.

@Piktor Preuzimanje firme je nezavisno od velicine. Firme s daleko manjim kapitalom mogu preuzeti firme koje su daleko vece. Sve zavisi od sposobnosti menadmenta. Prema lisiti koju si naveo vidljivo je da si vrlo blizak MOL-u, ako ne i njihov glasnogovornik. Pogledaj malo poviejsti Njuorske i Londonske burze sto se tice preuzimanja. Cinjenica je da Hrvatski menadment INE je bio nespoban a iz toga sljedi da je tekuca ili tekuce vlade Hrvatske ( a po tome i sam Sander) su bili nesposobni za upravljanje INOM. Po principu Zapovijedne Odgovornosti tekuca vlada je odgovorna za neuspijeh menadmenta. Kad Linic kaze da drzava nije dobar gospodar onda ja to shvacam da on priznaje da vlada kojoj on pripada nije sposobna.