Reagiranje

MOL: Nema nikakvih tajni, o vađenju plina u Siriji sve se znalo

Foto: REUTERS
MOL: Nema nikakvih tajni, o vađenju plina u Siriji sve se znalo
24.12.2010.
u 08:30
MOL i Ina uvijek su objavljivali da će kapaciteti plina rasti, tvrdi se u MOL-ovu reagiranju.
Pogledaj originalni članak

Iz MOL-a su reagirali na priču o povlaštenoj informaciji, odnosno povećanju proizvodnje plina u Siriji te kažu kako odbacuju sve navode i neutemeljene tvrdnje koje su o toj temi iznesene u Večernjem listu. MOL uvijek nastupa i komunicira otvoreno, iskreno i u skladu sa svim pravilima tržišta, navodi se u njihovu reagiranju. MOL je s Inom nekoliko puta govorio o ulaganjima u proizvodnju plina u Siriji, tvrde u MOL-u, te u regiranju šalju poveznice na web-stranice na kojima su objavljene prezentacije u kojima se navode i plinska polja u Siriji.

Pišu kako su MOL i Ina u svibnju u Puli imali seminar za investitore na kojem je naglasak bio na plinskim poljima u Siriji. U listopadu su pak objavili financijsko izvješće za prva tri tromjesečja 2010. godine s očekivanjima u Siriji. To je izvješće bilo objavljeno na Zagrebačkoj burzi, a može se pronaći i na Ininim stranicama. U prosincu je pak Ina informirala tržište kapitala da je proizvodnja na središnjoj plinskoj stanici Jihar na bloku Hayan puštena u rad.

MOL i Ina uvijek su objavljivali da će kapaciteti plina rasti, tvrdi se u MOL-ovu reagiranju.

– Nema nikakvih tajni, MOL igra otvorenih karata – poručili su iz te kompanije. U Ini pak tvrde da bi zarada na plinu bila od 4 do 5 milijardi dolara u 25 do 30 godina, a ne u deset.

– Od ukupnog prihoda Ina će trebati oduzeti troškove za rudne naknade i operativne troškove, ali i nastaviti s daljnjim investicijama kako bi posve mogla iskoristiti potencijal polja – tvrde u Ini.

Dodaju kako su na plinu izgubili 460 milijuna kuna.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.