Kolumna

’Molim tajnicu da pripremi odluke o razrješenju DP-ovih ministara’ sve je bliži scenarij

Foto: Neva Zganec/PIXSELL
’Molim tajnicu da pripremi odluke o razrješenju DP-ovih ministara’ sve je bliži scenarij
19.06.2024.
u 07:30
Bedaste ideje o “rekroatizaciji” zemlje više nitko i ne spominje, tjednik Novosti još uvijek je “živ”, kao i Milorad Pupovac koji će, sva je prilika, sutra biti izglasan za predsjednika saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. Ulazak u koaliciju s HDZ-om na nacionalnoj razini smanjio je uvjerljivost DP-a u pogledu ekstremnih stavova koje je zastupao na parlamentarnim izborima, što im se osvetilo već na europskim izborima

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)


Komentari 6

EJ
ejStef
08:58 19.06.2024.

Hm, dali smo priliku apsolutno nesposobnima i destruktivnima u Zagrebu, ne vidim zašto ne bismo dali priliku i DP-u na nacionalnoj razini. Sve u svrhu društvenog eksperimenta i različitosti.

PA
PavelHršak
20:07 19.06.2024.

Naslov članka je ironičan, ali opravdan. Naime, događa se ono što je svaki objektivni promatrač "sposobnosti" jedne nazovi političke stranke očekivao. To, što je skoro 10 posto hrvatskih glasača tu "stranku", kojoj je jedini "program" galama o "domoljublju", dovelo u Sabor govori samo o njihovoj prostodušnosti, možda i dobronamjernoj, ali to je sve. Međutim, ne zaboravimo, to su pravila parlamentarnog sistema. Vodstvo pobjedničke stranke je svjesno, da kad nema natpolovičnu većinu, tko mu je praktički jedini koalicijski partner, premda se staro-novom premijeru od toga diže kosa na glavi. Ono malo što su diletantski ministri imenovani "domoljubima" do sada izjavljivali o svojim "programima" je ipak previše. Ne zavidim premijeru. Najradije bi te komedijaše razriješio, kako kaže naslov, ali bez njih vlada nije potpuna. Morat će ih nekako držati po strani kao statiste, a oslanjati se na ostalo osoblje ministarstava. Zabavno. Nadajmo se, da će hrvatski glasači na narednim izborima biti razboritiji.

JA
Jamesbond007
13:19 19.06.2024.

Renata znamo mi za koga ti navijaš