INCIDENT S AVIONOM

Morales zaprijetio zatvaranjem američkog veleposlanstva

Foto: Reuters/PIXSELL
Morales zaprijetio zatvaranjem američkog veleposlanstva
05.07.2013.
u 07:30
Bez SAD-a bolji smo u političkom i demokratskom smislu, rekao je revoltirani predsjednik Bolivije
Pogledaj originalni članak

Bolivijski predsjednik zaprijetio je da će zatvoriti veleposlanstvo SAD-a u svojoj zemlji nakon što je njegovu zrakoplovu zabranjen prolaz kroz zračni prostor nekih europskih zemalja zbog sumnje da se na njemu nalazi Edward Snowden, javlja BBC. Morales je optužio Washington za vršenje pritiska na europske zemlje koje su mu zabranile prolaz.

- Imamo dostojanstvo, suverenitet. Bez SAD-a bolji smo u političkom i demokratskom smislu - rekao je Morales.

Moralesu su na jučerašnjem sastanku u Cochabambi o incidentu s predsjedničkim zrakoplovom podršku pružili predsjednici Argentine, Urugvaja, Ekvadora, Venezuela i Surinama. Predsjednica Argentine Cristina Fernandez de Kirchner pozvala je na ispriku, što je dosad učinila Francuska, poručivši kako su zabranili prolaz zrakoplovu zbog proturječnih informacija.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.