Prosvjed

Mornar traži da Zagreb i županije plate asistente

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
prosvjed
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
prosvjed
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
prosvjed
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
prosvjed
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
prosvjed
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
prosvjed
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
prosvjed
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
prosvjed
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
prosvjed
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
prosvjed
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
prosvjed
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
prosvjed
08.09.2014.
u 19:38
Maja (14): Umjesto u školu, sa svojom asistenticom došla sam na prosvjed
Pogledaj originalni članak

Ministar obrazovanja prof. dr. Vedran Mornar obećao je danas na sastanku s predstavnicima Građanske inicijative i Udruge osoba s invaliditetom “Bubamara” da će već danas nastojati riješiti problem pomoćnika u nastavi. Pokušat će se dogovoriti sa županijama i Gradom Zagrebom da oni financiraju pomoćnike do završetka natječaja koji je u tijeku. Ove godine za 1200 asistenata osigurano je 50 milijuna kuna, tvrde u Ministarstvu. Inače, grad Petrinja jučer se ponudio da će sam osigurati 100 tisuća kuna za 34 svoja djeteta. Udruga Bubamara prije sastanka s ministrom Mornarom organizirala je prosvjed na Markovu trgu u Zagrebu na koji je stiglo oko 150 njihovih članova iz Vinkovaca i dvadesetak roditelja i djece s teškoćama iz drugih krajeva Hrvatske. Četrnaestogodišnja Maja Latinčić iz Petrinje puna je hvale za svoju asistenticu Andrijanu i jučer su zajedno došle podržati prosvjednike pred Vladom.

Jutros sam umjesto u školu došla na prosvjed. Tako želim pokazati nezadovoljstvo sustavom – kazala je Maja osjećajući se diskriminiranom kao i mnoga djeca s teškoćama.

– Problem je stvorio isušivač močvare, a močvara se isušivala tako da je nama voda došla do grla. Od novog ministra sad očekujemo da to riješi – kazao je predsjednik Bubamare Tomislav Velić. Ističući da su mnogi roditelji dovedeni u situaciju da jedan od njih mora dati otkaz kako bi se brinuo za dijete koje je ostalo bez pomoćnika u nastavi, Velić traži sustavno rješenje kako bi se višegodišnja agonija završila.

>> 'Neće valjda djecu izbaciti ako dođu sa starim udžbenikom'

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

NV
novo vriijeme
19:46 08.09.2014.

Vrijeme je za decentralizaciju u pravom smislu te riječi što znači odgovornost lokalne uprave za školstvo i zdravstvo. Financije lokalne uprave su prava močvara rastrošnost

LA
larala
14:13 09.09.2014.

s jedne strane se hvale kako su osigurali sredstva iz eu fondova a, s druge prodaju pricu kako se nema novca pa nek plate gradovi, isti oni kojima uzimaju novac od poreza da bi sebi jeftino kupili glasove.... također, jucer slušam ravnatelja u jednoj zgb školi gdje kaže, naša škola je na vrijeme napravia što je trebala i našim ucenicima s posebnim potrebama su osigurani asistenti....pa, eto pitam se, tko, koga i zašto se leže....znaci li to da su ravnatelji škola propustili rokove za povlacenje sredstava iz eu za te potrebe a, odgovorna ministarstva naravno kaznit ce te klince, roditelje i gradove za štetu koju su napraavili njihovi podobnici?

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
13:11 09.09.2014.

Još jedan pokazatelj koliko se ova Vlada ne brine o potrebama svojih građana...