STRAVA U VINOGRADSKOJ

Mortus pijan u 2 ujutro sam si htio vaditi krv kuhinjskim nožem

Foto: Robert Anic/PIXSELL
Mortus pijan u 2 ujutro sam si htio vaditi krv kuhinjskim nožem
14.02.2022.
u 14:08
Ne prilazite mi, sam ću si izvaditi krv, rekao je dežurnoj liječnici pa izvadio veliki kuhinjski nož iz džepa
Pogledaj originalni članak

Mortus pijani Mirsad (54) proglašen je krivim i osuđen jer je oko 2 sata u dežurnoj ambulanti izvadio nož te liječnici i medicinskom tehničaru rekao kako će si sam izvaditi krv.

Prema presudi, on je lani u svibnju oko 2.15 ujutro u ambulanti hitnog psihijatrijskog prijema u KBC-u Sestara milosrdnica u Zagrebu, gdje je dovezen zbog alkoholiziranosti, za vrijeme dok je u krvi imao 2,0 promila alkohola, izvadio iz hlača kuhinjski nož dužine 20-ak centimetara.

“Držeći nož u ruci, govorio je prisutnoj doktorici i medicinskom tehničaru: ‘Ne prilazite mi, sam ću si izvaditi krv.’ Dakle, nosio je oružje dok je u krvi imao dva promila alkohola”, stoji u presudi. Dežurna liječnica potvrdila je kako je te noći kolima hitne pomoći dovezen Mirsad T. koji je bio u vidno alkoholiziranom stanju, što je bilo utvrđeno i alkometrom koji je očitao visoku koncentraciju. U ambulanti se, uz nju, nalazio i medicinski tehničar.

“U jednom trenutku prilikom obrade, i to nakon što smo mu priopćili da ćemo mu vaditi krv, iz džepa hlača izvadio je kuhinjski nož te je rekao meni i tehničaru: ‘Ne prilazite mi, sam ću si izvaditi krv.’ Nakon nekog vremena uspjela sam ga smiriti, a tehničar je pozvao zaštitare i policiju”, ispričala je na sudu liječnica.

Njezine riječi potvrdio je i medicinski tehničar koji je naveo kako se pacijent naknadno smirio, a po dolasku policije na mjesto događaja oduzet mu je nož.

Sutkinja ga je proglasila krivim i kaznila s 4000 kuna, a mora platiti i 200 kuna troškova prekršajnog postupka. No, pitanje je hoće li to učiniti s obzirom na to da nitko ne zna gdje živi jer se odselio iz Zagreba, s adrese na kojoj je godinama bio prijavljen.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.