pregovori

Most: Moguće je da sa SDP-om i HDZ-om sve dogovorimo tijekom sljedećeg tjedna

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Most: Moguće je da sa SDP-om i HDZ-om sve dogovorimo tijekom sljedećeg tjedna
16.11.2015.
u 15:40
Most će sutra održati pregovore s obje stranke
Pogledaj originalni članak

Tijekom subote i nedjelje na Plitvicama je održano je radno okupljanje Mosta nezavisnih lista kojem su prisustvovali članovi Nacionalnog vijeća Mosta, izabrani saborski zastupnici te stranački i izvanstranački stručnjaci, priopćili su iz Mosta. Na sastancima su doneseni zaključci o zahtjevima koje će Most postaviti u pregovorima sa SDP-ovom i HDZ-ovom koalicijom.  

Na sastanku je, kako kažu, između ostalog, dogovoreno osnivanje radnog tijela za pregovore koje je sastavljeno od ukupno 26 članova Nacionalnog vijeća Mosta i saborskih zastupnika.

– Mostovi stranački i izvanstranački stručnjaci na skupu su u detalje razrađivali programske reforme koje će biti uvjet za uspješne pregovore o formiranju Vlade. Zahtjev za provedbom reformi uključivat će i jasne vremenske rokove za provedbu, a paket reformi koje bi bile osnovni uvjet sadrži prioritete kao što su hitna reforma pravosuđa i javne uprave te reforma lokalne samouprave, kao i set politika koje bi pogodovale razvoju poduzetništva – navode u priopćenju.

– Vjerojatno će i pregovarači sa strane HDZ-a i SDP-a trebati raspraviti i usuglašavati se oko naših prijedloga, ali javnost će svakako znati koji su naši prijedlozi na dnevnom redu pregovora. Isto tako je moguće da sa SDP-om i HDZ-om sve dogovorimo tijekom sljedećeg tjedna, pa naše daljnje usuglašavanje u Mostu više neće biti potrebno – u ime Mosta rekao je saborski zastupnik Ivan Kovačić.

Plitvički sastanak iskorišten je i da se dogovori plan te hodogram pregovora s obje koalicije kroz predstojeći tjedan te popis tema za nastavak pregovora u tjednu poslije. Preostale teme kao što su monetarna i fiskalna politika, zaštita okoliša, energetika i obrazovanje u pregovorima će biti usklađivane naknadno.

Iz Mosta su ranije izvijestili da će se pregovori sa SDP-om održati 17. studenoga u 10.00 sati u stranačkim prostorijama SDP-a, Trg Drage Iblera 9, a pregovori s HDZ-om u 13.00 sati u stranačkim prostorijama HDZ-a, Trg žrtava fašizma 4. Teme pregovora su pravosuđe i poduzetništvo.

>> Karamarko: Nastavljamo pregovore s MOST-om. I mi i oni tražimo reforme i promjene

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 32

KI
kiklop5
15:20 16.11.2015.

Bože sačuvaj kakvi volovi u mostu.

BB
bblc
17:56 16.11.2015.

Malo dijete dobilo zvečku,pa ne zna što će s njom??

AN
Anamarija10
15:34 16.11.2015.

Gospodo iz Mosta postoje osnovane sumnje da su izbori lažirani i da je Domoljubnoj ukradeno oko desetak glasova. Fotodokumentacija i neki iskazi upućeni su u ured predsjednice. Ona će izbore najvjerovatnije poništiti. Jeste li spremni za nove? Savjetujem da se priklonite Domoljubnoj jer je njihov program reformi odličan i provediv. Osim toga ako Karamarko, opravdano, ospori rezultate izgubit ćemo puno vremena a nemamo ga