Most:

'Prijedlog promjene imena Sabora je posve nevažan i nije usuglašen s nama'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
'Prijedlog promjene imena Sabora je posve nevažan i nije usuglašen s nama'
28.12.2015.
u 18:06
Iako, kažu u Mostu, neće puno pomoći pri smanjenju javnog duga ili proračunskih rupa, i dalje inzistirati na smanjenju saborskih plaća i privilegija zastupnika
Pogledaj originalni članak

Most nezavisnih lista smatra kako je prijedlog promjene imena Sabora koji je predložio novoizabrani predsjednik Željko Reiner "posve nevažan u kontekstu puno bitnijih reformi i poteza koji čekaju hrvatsku vladu".

– Prijedlog promjena imena Sabora koje je predložio njegov predsjednik Reiner nije bio usuglašen s Mostom i smatramo ga posve nevažnim u kontekstu puno bitnijih reformi i poteza koji čekaju hrvatsku vladu – priopćeno je iz Mosta. 

Istaknuli su kako su zadovoljni što je danas u Saboru sve prošlo u konstruktivnom tonu, unatoč nekim neugodnostima na koje smo, kažu, već navikli. 

– Podržali smo akademika Reinera kao kandidata Domoljubne koalicije i sada krećemo u proces formiranja Vlade na čijem je čelu gospodin Orešković u čiju stručnost i iskustvo imamo puno povjerenje. Suradnja s Domoljubnom koalicijom trajat će dok se reforme budu provodile i to prema unaprijed utvrđenom hodogramu. Osim što ćemo biti jamac provođenja najavljenih reformi radit ćemo na tome da spriječimo bilo kakve kriminalne i nečasne radnje kakvih je bilo posljednjih dvadeset godina tijekom vladavine dvaju velikih stranaka. Nećemo dopustiti da prilikom formiranja Vlade njezin dio budu ljudi sumnjive prošlosti ili oni pod istragama – kažu u Most. 

Iako, dodaju, neće puno pomoći pri smanjenju javnog duga ili proračunskih rupa, Most će i dalje inzistirati na smanjenju saborskih plaća i privilegija zastupnika.

>> Nisam znao za razgovore u četiri oka Milanovića i članova Mosta

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 53

AM
ameris
18:51 28.12.2015.

Počelo je počelo ! Da,za žaliti..no neće dugo trajati.

L0
luena 01
19:02 28.12.2015.

Promjena imena Sabora nije sa vama usuglasena? .. Sta ste mislili, da ce sa vama bas sve usuglasavati, oni ce se opozivati na "relativnog pobjednika"...?! Ovo je samo pocetak, vama nebitno njima nije.Dobili su vasu podrsku to su htjeli...Bez vas oni vlade vidjeli ne bi, a ne da bi bili Vlada...

TO
tolitol
18:22 28.12.2015.

Smanjivanje plaća zastupnika, privilegija i drugih izdataka vezanih uz njih bit će snažan signal javnosti da s ovom vladom počinje novo razdoblje upravljanja u ovoj zemlji. Neće to biti dovoljno za uvođenje reda u javne financije, no prvi je korak da bolne reforme kreću od glave. Što se tiče promjene imena Sabora, ideja je dobra, no daleko od toga da je hitno. Ima bitnijih stvari koje je nužno riješiti.