Analiza najnovijih nemira

Može li EU očekivati od Srbije da prizna Kosovo kad ga nisu priznale sve članice Unije

Može li EU očekivati od Srbije da prizna Kosovo kad ga nisu priznale sve članice Unije
27.09.2023.
u 18:50
Nikada nećemo priznati Kosovo, dok god je jedan Srbin živ, možete nas sve ubiti. Priznanje Kosova, bilo formalno bilo neformalno, zaboravite, rekao je Aleksandar Vučić

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)


Komentari 31

DU
Deleted user
19:25 27.09.2023.

Upoće nije bitno što će ili ne priznati Srbija.Bitno je da se beogradski režim i srpska pravoslavna crkva pokazuju kao prijetnja miru i stabilnosti u Europi i to se mora riješiti sankcijama, pritiscima i preodgojnim mjerama.

DU
Deleted user
19:49 27.09.2023.

Koga briga koga će ili neće priznati ova država koja javno podržava terorizam.

CR
Croatiadobola
19:43 27.09.2023.

Ako.neće ne trebaju priznati Kosovo i to treba razumjeti i poštovati. No, vučićev režim može urediti odnose sa Kosovom; uključiti srpsku zajednicu u kosovsku tijela i službe; policija, sudstvo, zdravstvo i socijala kako bi bili servis svom narodu a ne da ga ostave u vakuumu. Urediti odnose sa Kosovom bilateralno ne znači automatski priznanje već jednu europsku perspektivu koja bi osigurala ekonomski rast. Vučić, Dačić i ekipa moraju prestati sa mitomanijom, optužbama i polaganjem lažne nade da će Srbija moći urediti Kosovo po svome. Ove jadikovke oko srpskih opština mora se riješiti na temelju uvažavanja i Kosova i Srbije; zajednica opština ne smije biti nekakva nova rsk, rs ili sličan administrativni recept jer na to nitko neće pristati.Kosovo ima perspektivu ali bez putina, dačića, postmiloševićevih bandi i ekstremizma srpskog i kosovskog. S druge strane EU I Zapad mora utjecati i na Kurtija da spusti loptu. Vrijeme je da Srbija dođe na europski put ili neka.ostane na dalekom istoku izolirana.