Kolumna

Može li Plenković uspjeti u (ne)mogućoj misiji pridruživanja susjeda europskoj obitelji

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Može li Plenković uspjeti u (ne)mogućoj misiji pridruživanja susjeda europskoj obitelji
23.01.2024.
u 08:04
Dogodi li se uistinu da Europsko vijeće na proljeće konačno odobri početak pristupnih pregovora s BiH, neće biti dvojbe komu izvan BiH pripadaju najveće zasluge za to

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)


Komentari 9

EU
eurofil55
09:17 23.01.2024.

Nemože, a razlog je proruski Dragan Čović. Pridjev proruski nije ovdje zbog zluradosti nego činjenica da i kada se neki stavovi sa bošnjačkim političarima i usaglase isti pomoću crvene krpe (Izborni zakon) sve poništi (čak su ga i Amerikanci prozreli) a i ponašanje hrvatske diplomacije problemu BiH je amatersko i nezrelo. Postoje u svijetu ovakvi primjeri iz kojih bi se dalo nešto naučiti no postaje i jasno da je nekima ovakvo stanje i interes. Ustvari, piši propalo.

JA
jasmingalic85
09:29 23.01.2024.

BiH je prema ekonomskim pokazateljima isuviše važna za Hrvatsku pa se stoga nije išlo u pokušaje nametanja nekih rješenja. Trenutno su Bošnjaci otvoreni za razgovor (čak su smjenili i tvrde nacionaliste) i mada je ostao problem Komšić u realnim uslovima radi se samo o Čovićevim aspiracijama a isti je već godinama ustvari kočničar hrvatskih interesa u BiH. Naravno, i problem Komšić treba rješiti ali to rješenje opstruira upravo navedeni političar.

Avatar canned heat
canned heat
09:13 23.01.2024.

Je li Plenković predsjednik Vlade RH ili briselski namjesnik za područje zapadnog Balkana?