Susret državnika

Mubarak i Mesić naglašavali važnost rješavanja palestinskog pitanja

Foto: Patrik Macek
Mubarak i Mesić naglašavali važnost rješavanja palestinskog pitanja
VL
Autor
Jasmina Popović
17.10.2009.
u 00:39
Rješenje se može naći samo ako se Izraelu jamči egzistencija u miru, a Palestincima vlastita država - kazao je Mesić
Pogledaj originalni članak

– Palestinsko pitanje je ključ mira i stabilnosti na Bliskom istoku i očekujem da će Hrvatska kroz članstvo u VS UN-a dati potporu naporima da se ostvari mir na tom osjetljivom području – rekao je sinoć u svojoj zdravici egipatski predsjednik Mubarak svom domaćinu hrvatskom predsjedniku Mesiću.

 Treći susret dvojice državnika bio je povod da se još jednom razgovara o bilateralnim gospodarskim i trgovačkim odnosima, ali i o kriznim žarištima.

 – Hrvatska čvrsto podupire mirovni proces zasnovan na konceptu dviju država, jer se rješenje može naći samo ako se Izraelu jamči egzistencija u miru i sigurnosti, a Palestincima vlastita država – uzvratio je u svojoj zdravici predsjednik Mesić. Egipatski predsjednik danas će se susresti s premijerkom Kosor.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 34

MA
maticzel
08:29 17.10.2009.

Ma neeema to...kada covjek zna onda se svi problemi mogu rijesiti,a mesic zna lupati ko maxim... Pitanje je samo koji je sljedeci diktator skojim ce se susresti?

VU
vucko
10:47 17.10.2009.

Mubarak je isto veliki mirotvorac i pacifist, zato busi tunele za dovod oruzja iz Egipta za Hamas ,kojeg Izrael onda iz zraka unistava. Ipak bilo je pomaka u bilateralnim pitanjima.Dogovoreno je da Egipat salje 10.000 sadnica za banane u Hrvatsku kao pomoc za razvoj poljoprivrede,to je bas to sto Hrvatskoj sada najvise nedostaje,a narod stalno vice banane...banane !

RU
Rugovit
00:50 17.10.2009.

Politički Starsky&Hutch.