KRVAVA PLJAČKA NA TREŠNJEVCI

Mučili su ga sve dok im nije otkrio gdje je novac. Brat ga našao krvavog: 'Nisam čuo da zapomaže'

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Mučili su ga sve dok im nije otkrio gdje je novac. Brat ga našao krvavog: 'Nisam čuo da zapomaže'
08.08.2019.
u 22:10
Zagrebačka je policija uhitila jednog od razbojnika koji su tukli i mučili 80-godišnjaka, koji je poslije preminuo, kako bi im rekao gdje drži novac
Pogledaj originalni članak

U trenutku kad se 7. ožujka ove godine nekoliko minuta prije ponoći 78-godišnji Zagrepčanin koji je do tada mirno spavao u svojoj kući na zagrebačkoj Savskoj cesti prenuo iz sna i otvorio oči, ispred sebe je ugledao tri maskirana i naoružana muškarca. Imali su fantomke na glavama, a jedan, onaj koji je u ruci držao pištolj, 78-godišnjaku je naredio da ostane tiho i da se ne miče.

Čim je otvorio, šaka u glavu

– Vas dvojica odite na drugi kat i pronađite novac, ja ću ostati ovdje i paziti da ovaj ne bi pozvao policiju – riječi su kojima se jedan od razbojnika obratio drugoj dvojici. Tročlana banda bila je dobro pripremljena; nekoliko dana ranije od poznanika iz krim-miljea dobili su informaciju da u kući stanuju dvojica braće od kojih jedan negdje ima skrivenu veću količinu gotovine. S obzirom na njihovu dob od 78 i 80 godina, pretpostavili su kako će braća biti laka meta. Dok je jedan od provalnika ostao čuvati mlađeg brata, druga dvojica otišla su na kat i pozvonila starijem.

Čim im je otvorio vrata, dočekala ga je šaka u glavu, a kad je pao na pod, još nekoliko puta su ga udarili. U trenutku kada su ga prvi put pitali gdje je novac, 80-godišnjak je već bio sav krvav, ali im isprva nije želio odgovoriti, odnosno tvrdio je da ne zna o čemu govore. Razbojnici mu nisu povjerovali te su počeli kopati po ormarima, policama, ladicama, dizati madrace... Budući da novac nisu uspjeli pronaći, svezali su 80-godišnjaka za stolac te ga nastavili udarati i mučiti kako bi im otkrio gdje je. Sve to potrajalo je gotovo sat vremena, nakon kojih se 80-godišnjak slomio te im, kako bi ga pustili na miru, napokon priznao gdje drži gotovinu. Nakon što su uzeli novac, razbojnici su starijeg brata više puta udarili u glavu kako bi izgubio svijest, a potom su otišli po trećeg člana koji je pazio na mlađeg te su pobjegli.

Mlađi brat odmah je pohitao do starijeg i pronašao ga kako leži bez svijesti, u krvi i s brojnim prijelomima. Uspio je nazvati policiju i hitnu pomoć koja je izmrcvarenog muškarca prevezla do KBC-a Sestre milosrdnice. Od batina koje je dobio te noći 80-godišnjak se nikada nije oporavio, nije mogao samostalno jesti i kretati se, a od težine ozljeda preminuo je krajem lipnja.

- Jednom čovjeku sam naivno posudio puno novca. Nikad to nije vratio i ne znam gdje je. Valjda je mislio da i brat skriva novac pa su tako oni došli do nas - rekao je 78-godišnjak za 24 sata.

Prvi put su došli kod njih početkom ožujka kad su u gluho doba noći pozvonili rekavši da im se pokvario auto. Vratili su se praveći se da su mu došli zahvaliti na pomoć. 

- Prvo su bila sva trojica tu, kao da mi zahvale što sam im pomogao s autom. Zapalili su cigaretu, a onda je taj jedan poslao drugu dvojicu da odu po auto. Pričao je cijelo vrijeme pa nisam čuo da me brat zove ili zapomaže - rekao je 78-godišnjak.

Ne zna se koliko su ukrali

Zagrebačka je policija o cijelom događaju javnost obavijestila jučer, nakon što su uspjeli identificirati razbojnike i uhititi jednog od njih. Riječ je o trojici pripadnika srpske nacionalnosti u dobi od 53, 48 i 31 godinu. Najstariji se trenutačno nalazi iza rešetaka, a druga dvojica još su u bijegu. Policija, koja nije otkrila koliko novca su razbojnici ukrali, intenzivno traga za njima.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 27

ZA
zagabria1
22:42 08.08.2019.

Hrvatska država treba oformiti jedinice posebnih namjena koje će rješavati ovakve slučajeve. Na način poginuli u pokušaju bijega. Inače će se kriminalci svih fela na Balkanu osiliti. Bolje to nego da narod sam uzme oružje radi samoobrane.

JU
juma
22:57 08.08.2019.

Informacija u zadnjem ulomku vrlo je znakovita, mada smatram kako je vaznije jesu li drzavljani Republike Hrvatske od toga koje su nacionalnosti. Ali kada se vec tako pise o braniteljima, onda moze i o manjincima.

DO
domxerex
23:56 08.08.2019.

Sada će nam ta preostala dva manjinca pobjeći u svoju otadžbinu i dobiti politički azil jer ih proganja ustaška policija. Možda se još budemo morali ispričavati. Ako izaberu Zoku možda im isplatimo i odštetu za pretrpljenu traumu jer je matori jako skvičao i nije odmah htio dati pare. To ih je jako frustriralo pa su ga morali zatući jer ga nisu mogli više slušati. Sve će nam to dobro objasniti drug Josipović.