smrznuo se

Muškarac za kojim je tragao GSS pronađen mrtav kod Korenice

Foto: HGSS Gospić
Muškarac za kojim je tragao GSS pronađen mrtav kod Korenice
09.12.2012.
u 12:15
GSS-ovci su spasili trojicu šumskih radnika sa područja Udbine koji su jučer unatoč nevremenu krenuli traktorom u šumu kako bi izvukli zameteni kamion koji je ostao 5 kilometara duboko u šumi
Pogledaj originalni članak

Pripadnici HGSS Gospić noćas su iz snježne mećave spasili trojicu šumskih radnika, a današnja potraga, koja je počela jutros, okončana je pronalaskom mrtvog tijela muškarca u okolici Korenice.

Mrtav muškarac pronađen je 150 metara daleko od puta u blizini potoka. HGSS je krenuo u potragu odmah nakon dojave, a tijelo je pronašao patrolni tim sa motornim saonicama. U potragu su bili uključeni i psi. Osoba je nestala vjerojatno još jučer i vjerojatno se radi o pothlađivanju. Potragu je otežavalo loše vrijeme i niske temperature.

Okončana je i akcija HGSS-a u okolici Splita, kod sela Vrdovo na Dinari, gdje je jedno vozilo i dvoje ljudi zapalo u snijeg.

Trojica šumskih radnika s područja Udbine, selo Ondići, jučer su unatoč nevremenu krenuli traktorom u šumu kako bi izvukli zameteni kamion koji je ostao 5 kilometara duboko u šumi. Zbog snježne mećave koja je vladala u Lici, izgubili su orijentaciju te su ostali zameteni i izgubljeni u šumi. Bez skloništa i izloženi mećavi i niskim noćnim temperaturama, zatražili su pomoć, izvijestili su iz HGSS-a.

HGSS je poziv u pomoć dobio u 19 sati, nakon čega je osmero gorskih spašavatelja sa terencem i snježnim saonicama krenulo u potragu. Lociranje je otežavao duboki snijeg, noć i snježna mećava, no jutros u 2.30 sati spasioci uspjeli u zadnji čas pronaći promrzle radnike, te ih utoplili i spustili na sigurno. Troje šumskih radnika tako je spašeno u zadnji čas, jer na otvorenom u surovim zimskim uvjetima koji su vladali na terenu teško da bi preživjeli duže vrijeme. Akcija je završena jutros u 4.30 sati.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

IS
istima
18:06 09.12.2012.

Ni šumski radnici nisu što su nekad bili....... što ih je spriječilo da si urede zaklon, nalože vatru......

DU
Deleted user
18:42 09.12.2012.

Evo, ovdje u članku SANJKE su postale SONICE. Je li se itko ikada od Hrvata iz Zagreba išao sanjkati SAONICAMA? Pa kaj je ovo, kakav je to jezik ...