NJEMAČKA ZABRANA

'Muslimanski učenici, prestanite se provokativno klanjati u školi'

Foto: Nel Pavletić/Pixsell
'Muslimanski učenici, prestanite se provokativno klanjati u školi'
03.03.2017.
u 16:28
Više gimnazijalaca u Wuppertalu koristilo je javne prostorije škole za klanjanje i zahode za ritualna pranja u skladu s islamom
Pogledaj originalni članak

Gimnazija u njemačkom gradu Wuppertalu zabranila je muslimanskim učenicima klanjanje u školskoj zgradi.

Više muslimanskih gimnazijalaca koristilo je javne prostorije škole za klanjanje i zahode za ritualna pranja u skladu s islamom.

Ravnateljstvo gimnazije pozvalo je sada nastavnike da “uljudno upozore učenike na zabranu molitve” i da “ravnateljstvu škole prijave sve učenike koji se ne pridržavaju zabrane, objavio je jučer njemački Focus pozivajući se na list “Der Westen”

– Zabrana provokativne molitve u školskoj zajednici ima za cilj promicanje mirnog suživota i očuvanje mira u školi – komentirala je Dagmar Groß, glasnogovornica lokalne vlasti u Düsseldorfu, zadužene za provođenje školske politike u cijeloj pokrajini Sjevernoj Rajni-Vestfaliji. 

>> 7 mitova o Vladimiru Putinu. Genij ili nitko i ništa? Je li doživio moždani u maternici pa hoda kao reptil?

>> Upoznao sam islam s najbolje strane: svi su me ugostili kao kralja i ništa nisu naplatili

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 37

MA
marijaqwer
16:57 03.03.2017.

Naivni njemci pokušavaju preodgojiti muslimane školskim pravilnicima. To neće ići niti zakonskim odredbama jer oni svoje običaje i vrijednosti stavljaju iznad naših vrijednosti , običaja , zakona i naših ustava.Naivni zapadnjaci.

AL
Alkana
16:50 03.03.2017.

Muslimani su došli u Njemačku jer su smatrali da će im u Njemačkoj biti bolje. Znali su u kakvu zemlju idu. Ako misle ipak da im nije bolje, neka se vrate ili odu u neku muslimansku zemlju gdje će moći i klanjati u školi i sve ostalo što im fali u Njemačkoj. Došljaci se trebaju prilagoditi domaćinu, a ne obrnuto.

Avatar toxic alien
toxic alien
16:57 03.03.2017.

Prekasno je sada. Za koju godinu svi ce te vi s njima klanjati.