nacistički simboli

Na istoku Francuske uništeno stotine židovskih grobova

Foto: Reuters/PIXSELL
židovsko groblje
Foto: Reuters/PIXSELL
židovsko groblje
Foto: Reuters/PIXSELL
židovsko groblje
Foto: Reuters/PIXSELL
židovsko groblje
Foto: Reuters/PIXSELL
židovsko groblje
16.02.2015.
u 07:44
Francuski premijer Manuel Valls osudio je vandalizam te kazao kako će učiniti sve kako bi otkrili počinitelje ovih "prostačkih i antisemitskih djela koja su uvreda na jedno sjećanje"
Pogledaj originalni članak

Stotine židovdskih grobova uništeno je na istoku Francuske, u blizini njemačke granice. Vandalizam se dogodio na židovskom groblju u gradu Sarre-Union, a osim što su ih uništili, vandali su nacrtali kukaste križeve i ostale nacističke simbole.

Francuski premijer Manuel Valls osudio je vandalizam te kazao kako će učiniti sve kako bi otkrili počinitelje ovih "prostačkih i antisemitskih djela koja su uvreda na jedno sjećanje", piše BBC.

– Republika neće trpjeti ovaj novi udar na vrijednosti što ih dijele svi Francuzi. Učinit ćemo sve kako bismo pronašli, uhitili i izveli pred sud počinitelja ili počinitelje tog sramotnog čina – rekao je pak francuski ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve.

Inače, ovo nije prvi put da je groblje u Sarre-Unionu bilo na meti vandala. Još 1998. godine uništeno je šezdesetak nadgrobnih spomenika, a tri godine kasnije uništena su još 54 groba.

>> 'Propustili' zvati Putina na 70. obljetnicu oslobođenja Auschwitza

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

AA
aabbcc
09:24 16.02.2015.

Hitler i fasisti su imali židove pa nisu morali od Muslimana narodu praviti neprijatelje kao ovi danas njegovi nasljednici ..

UN
unbekant
09:36 16.02.2015.

Ali da je neko nacrto Muhamedovu karikaturu,ili Isusovu,nitko ne bih reagiro......

Avatar dioptrija
dioptrija
11:48 16.02.2015.

Američka osveta što se Francuska bori za mir u Ukrajni ... podvala kao sa ubistvima karikaturista da se još više podreje mržnja prema muslimanima.