rajko ostojić

'Na listama čekanja je 550.126 pacijenata, no broj će se smanjiti'

Foto: Boris Ščitar/VLM/Pixsell
'Na listama čekanja je 550.126 pacijenata, no broj će se smanjiti'
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Sonja Hoffman
26.04.2013.
u 15:24
U svibnju ide natječaj za smanjenje listi čekanja, a ugovore će dobiti najpovoljniji i najbolji ponuđaci. Nema više ugovora po babi i stričevima, naglasio je Ostojić
Pogledaj originalni članak

Lista čekanja u hrvatskim bolnicama na prehlede i pretrage u petak je brojila 550.126 tisuća ljudi od čega oko 300.000 čeka na prvi pregled, a ostatak na kontrolni - rekao je na konferenciji za medije ministar zdravlja Rajko Ostojić. Broj pacijenata na listi čekanja jos je nepročišćen jer kompjutorski sustav zbraja podatke iz bilježnica.

- U Rijeci je neki dan s liste skinuto 16, a u Puli 18 tisuća dvostruko naručenih pacijenata, a u Varaždinu 5312 - istakao je. Dodao je i da je lani u ovo vrijeme čekalo 580 tisuća pacijenata, ali se lista vodila za 16, a danas se zbraja za 120 postupaka. Ministarstvo će liste dodatno skratiti i kontrolom rada liječnika u bolnicama, te ugovorima s privatnicima.

- U svibnju ide natječaj za smanjenje listi čekanja, a ugovore će dobiti najpovoljniji i najbolji ponuđaci. Nema više ugovora po babi i stričevima - naglasio je Ostojić. A konferenciju za medije odrzao je i HUP gdje je istaknuto da će se liste čekanja, ne produži li HZZO privatnicima ugovore, povećati. Hrvatski sustav je kažu podkapacitiran za neke pretrege i preglede, te pozivaju Vladu da razimisli o ukidanju ugovora privatnicima jer će to smanjiti dostupnost zdravstvene zaštite i ugroziti pravo pacijenta na izbor liječnika.

>>\'Liste čekanja sve su duže, HZZO narušava stabilnost sustava\'

 

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.