jad

Na minus 17 zamrzavale se vatrogasne cijevi

Foto: Lj. Risek
Na minus 17 zamrzavale se vatrogasne cijevi
09.02.2012.
u 13:24
S nestašicom vode muku muče mještani Benkovca, Bogadija, Rinkovca i Meljana, a pojedinim starcima u dalekim selima grobari nose vodu i čaj
Pogledaj originalni članak

Samcu koji je sam živio u staroj kućici u dalekom zaselku Vrhovski u općini Bednji veće se zlo nije moglo dogoditi – u kasnijim večernjim satima zapalio mu se dimnjak na kući, a u požaru koji je potom buknuo potpuno mu je izgorio cijeli krov. Tako se nesretnik, inače korisnik Centra za socijalnu skrb, u noćnim satima, na temperaturi od minus 17 Celzijevih stupnjeva, doslovce našao pod vedrim nebom.

– Budući da se u teško oštećenoj kući više ne može stanovati, samac je privremeno smješten kod rodbine. Nakon toga brigu o njegovu udomljavanju ili smještaju u neku ustanovu preuzet će socijalne službe – kazao je Mirko Bistrović, bednjanski načelnik. Budući da je ujedno i predsjednik DVD-a Bednje, i on je bio na požarištu.

– Požar je po vrlo teškim uvjetima gasilo dvadeset vatrogasaca iz DVD-a Vrbna i Bednje. O njihovim teškoćama svjedoči i podatak da su im se zamrznule vatrogasne cijevi, pa se nakon intervencije nisu dale namotati – rekao je Bistrović. Na žalost, ekstremno niske temperature mještanima u dalekim brdskim naseljima donijele su i teške probleme u vodoopskrbi. U srijedu su u pomoć priskočili čak i općinski grobari, koji su starim i nemoćnim ljudima u selima pod Humom vozili vodu i topli čaj. Do starice u dalekim Hrupima, koja je zbog snijega bila odsječena od svijeta, probijen je put i očišćen snijeg, a opskrbljena je i ogrjevom.

   S nestašicom vode muku muče mještani Benkovca i Bogadija. U trošnom vodovodu dotok je slab, a cijevi pucaju, pa se voda kućanstvima pušta naizmjenično, svaki drugi dan. Teške probleme u vodoopskrbi imaju i stanovnici Rinkovca i Meljana.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.