Turistička zajednica Vinkovaca

Na originalan način promiraju Vinkovce i njegovu bogatu prošlost

Foto: Branimir Bradarić
živuća povijest
Foto: Branimir Bradarić
živuća povijest
Foto: Branimir Bradarić
živuća povijest
Foto: Branimir Bradarić
živuća povijest
11.05.2016.
u 14:40
Projekt „Živuće povijesti“ provodi od 2014. godine te da se radi zapravo o kratkom programu u trajanju do 20 minuta. Tijekom toga programa glumci odjeveni u narodno ruho kako se nosilo u vrijeme života osoba koje tumače, govore dijelove iz njihovne književne ostavštine
Pogledaj originalni članak

Uz već postojeće projekte „Živuća povijest“ i „Stari Vinkovci bana Šokčevića“ Turistička zajednica grada Vinkovaca pripremila je i novi program koji su nazvali „Slavonska krv vinkovačkih književnika“. Prema riječima direktorice Turističke zajednice Grada Vinkovaca Martine Matković novi program prikazuje likove vinkovačkih književnika Josipa i Ivana Kozarca kao i Joze Ivakića. Ovo je još jedan od projekata koji je namijenjen prije svega turistima koji dolaze u Vinkovce i koji se i na ovaj način mogu upoznati s bogatom poviješću Vinkovaca.

– Želja nam je da se broj noćenja poveća i što je još važnije, da turisti i posjetitelji iz našega grada odu zadovoljni te nam se ponovno vrate. Ovaj put smo se odlučili za suradnju s Kazalištem „Mika Živković“ iz Retkovaca, a u programu se izmjenjuje šest glumaca koji prikazuju istaknute vinkovačke književnike Josipa i Ivana Kozarca te Jozu Ivakića, rekla je Matković.

Podsjetila je kako se projekt „Živuće povijesti“ provodi od 2014. godine te da se radi zapravo o kratkom programu u trajanju do 20 minuta. Tijekom toga programa glumci odjeveni u narodno ruho kako se nosilo u vrijeme života osoba koje tumače, govore dijelove iz njihovne književne ostavštine.   

-Program „Živuće povijesti“ nazvan „Stari Vinkovci bana Šokčevića“, a koji izvode glumci vinkovačkog kazališta “Nova scena”, tijekom prošle godine izveden je 20 puta pred turističkim skupinama i sudionicima kongresa i seminara koji su se održavali u Vinkovcima. Taj program govori o banu Josipu Šokčeviću, književniku Matiji Antunu Reljkoviću i još nekim Vinkovčanima, rekla je Matković.

U Turističkoj zajednici očekuju kako će proširenjem ponude „Živuće povijesti“ privući i više posjetitelja u Vinkovce te grad promovirati kao destinaciju bogatu kulturnim sadržajima. Po podacima Turističke zajednice, u 2016. godini u Vinkovcima je ostvareno više od 63.000 turističkih noćenja.

>> Poslije obnovljene kuće napravljen i spomenik vinkovačkim Romeu i Juliji

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
18:27 11.05.2016.

šta mogu nego ić u prošlost kada im je sadašnjost siromašna

DE
demokršćanin
08:03 12.05.2016.

što znači riječ PROMIRATI?