Srbija

Nagrada za Mladićevu "glavu" povećava se na 10 milijuna eura

Foto: AFP
Nagrada za Mladićevu "glavu" povećava se na 10 milijuna eura
28.10.2010.
u 11:37
Odlukom Vlade Srbije nagrada će biti povećana s milijun na deset milijuna eura.
Pogledaj originalni članak

BEOGRAD - Nagrada za informaciju koja bi mogla dovesti do uhićenja bjegunca Ratka Mladića danas će odlukom Vlade Srbije biti povećana s milijun na deset milijuna eura, ekskluzivno doznaje Blic.

Američka vlada još je prije nekoliko godina ponudila nagradu od pet milijuna dolara onome tko dojavi korisne informacije za uhićenje nekad Radovana Karadžića, a sada Mladića. Uz poštovanje stroge diskrecije, pouzdanom informatoru Amerika je ponudila promjenu identiteta i preseljenje obitelji.

Odluku o raspisivanju nagrade donio je Savjet za nacionalnu sigurnost, na prijedlog Akcijskog tima za okončanje suradnje s Haaškim tribunalom, objašnjava Blic. Kako je tada izjavio predsjednik Nacionalnog savjeta za suradnju s Haaškim tribunalom Rasim Ljajić, raspisivanje nagrade "demonstrira odlučnost Beograda da se obveze prema Tribunalu što prije ispune".

Nagradu isplaćuje država Srbija, a informacije se dostavljaju Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

Povećana nagrada i za informacije o Goranu Hadžiću
Blic doznaje da je srbijanska vlada povećala nagradu i za informacije o Goranu Hadžiću koji je također u bijegu od pravde na Haaškom tribunalu. Dosadašnja nagrada od 250.000 eura povećana je na milijun eura.

- Odluka Vlade Srbije o povećanju nagrade za informacije o haaškim bjeguncima Ratku Mladiću na deset, a o Goranu Hadžiću na milijun eura jasna je politička volja Srbije da završi obvezu prema Haaškom tribunalu i ukloni i posljednju prepreku koja joj stoji na putu prema Europskoj uniji - rekao je zamjenik tužitelja za ratne zločine Bruno Vekarić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 46

KA
karambita
12:12 28.10.2010.

Ako glava kosta toliko, hmmmm, pa koliko onda kosta Mladicev glavic????

DU
Deleted user
13:33 28.10.2010.

Mladiceva je sreca sto u Srbiji nema HDZ-a i Vladimira Seksa pa ga nema tko LOCIRATI,,,UHITITI,,,SPROVESTI....................

OB
-obrisani-
12:11 28.10.2010.

Jer plaća Mišković? Najveći srpski tajkun.