završnica akcije

Nagrade najboljima u akciji \"Djeca crtaju i pišu Hrvatsku\"

Foto: Damir Špehar/Pixsell
Bjelovar, HTZ (1)
Foto: Damir Špehar/Pixsell
Bjelovar, HTZ (1)
Foto: Damir Špehar/Pixsell
Bjelovar, HTZ (1)
25.04.2012.
u 14:10
Na natječaj i ove godine pristigli radovi djece iz dječjih vrtića i osnovnih škola iz čitave Hrvatske
Pogledaj originalni članak

"Kad se mnogo malih složi, tad se snaga stoput množi, kad se male ruke slože sve se može, sve se može...", orilo se jučer velikom dvoranom hotela Central u Bjelovaru koji je bio domaćin ovogodišnje završnice tradicionalne ekološko-edukativne akcije “Volim Hrvatsku”.

Uključena cijela zemlja

Riječ je o akciji koju Glavni ured Hrvatske turističke zajednice u suradnji s turističkim zajednicama županija provodi još od 2000. godine pod sloganom “Djeca crtaju i pišu Hrvatsku”. I ove godine na natječaj su stigli likovni i literarni radovi djece iz dječjih vrtića i osnovnih škola iz čitave Hrvatske.

– Ovogodišnja tema bila je “Djeca – čuvari prirode”, a povjerenstvo Glavnog ureda HTZ-a odabralo je najbolje radove za koje smo osigurali prigodne nagrade i priznanja njihovim mentorima – kazao je Niko Bulić, v.d. direktor HTZ-a.

Ston, Zagreb, Končanica...

U kategoriji likovnih radova prvo mjesto među vrtićkom djecom osvojili su mališani Dječjeg vrtića iz Stona, dok je među osnovcima najboljim proglašen rad učenika Osnovne škole Rudeš iz Zagreba. U kategoriji literarnih radova prvo mjesto pripalo je Marti Veber Malina, učenici 3.razreda Češke osnovne škole “Josip Ružička” iz Končanice za pjesmu “Visibaba”. Za sve sudionike završne manifestacije pripremljen je prigodan program u kojem su sudjelovali poznati glazbenik Jacques Houdek, mađioničar Jozo Bozo te klaun Ludek i članovi Bjelovarskog kazališta. Nakon zajedničkog ručka organizirani su obilazak i upoznavanje Bjelovara.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.