Ustanak Mađara

Nagrađena mađarska snimateljica koja je udarala izbjeglice

Foto: Youtube Screenshot
Petra Laszlo
Foto: Youtube Screenshot
Petra Laszlo
19.10.2016.
u 14:30
Iako je optužena za narušavanje javnog reda i mira, Laszlo je primila nagradu za film o Mađarskoj revoluciji 1956., događaja zbog kojeg je iz domovine izbjeglo 200.000 Mađara
Pogledaj originalni članak

Petra Laszlo, mađarska snimateljica poznata po snimci na kojoj udara izbjeglice, osvojila je nagradu za film o ustanku Mađara protiv sovjetske dominacije 1956., piše list The Financial Times.

Laszlo je dobila otkaz u rujnu prošle godine pošto je snimljena kako podmeće nogu i udara sirijske izbjeglice koji trčeći ulaze u Mađarsku preko granice sa Srbijom.

Iako je optužena za narušavanje javnog reda i mira, Laszlo je izbjegavala pojavljivanje u javnosti sve do prošlog petka, kada je lokalni list objavio fotografiju na kojoj prima nagradu za film o Mađarskoj revoluciji 1956., događaja zbog kojeg je iz domovine izbjeglo 200.000 Mađara.

Snimka na kojoj Laszlo u natkoljenicu udara sirijske tražitelje azila, uključujući jednu djevojčicu i muškarca koji je nosio dijete, obišla je cijeli svijet i postala simbol kaotičnog odgovora Europe na priljev golemog broja izbjeglica 2015..

Laszlo se branila kako je neopravdano demonizirana na društvenim mrežama i najavila da će se možda preseliti u Rusiju. No, umjesto toga, nagrađena je kao urednik dokumentarca od 32 minute "Nacionalni stranci" koji je režirao njezin suprug Gabor Laszlo, piše The Financial Times.

>> Plenković stao u obranu novog ministra: 'Uvjereni je domoljub i europejac'

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

ZH
zhecko
21:31 19.10.2016.

Gledajući sa mađarske strane, ona je kao patriot branila svoju domovinu od ilegalnih i nasilnih uljeza, koji su sa silom probili kordon mađarske policije ! Zato su uljezi jer nisu išli na kapiju graničnog prijelaza gdje bi mogli legalno zatražiti azil. Inače po najnovijim vijestima taj izvikani "nogometni trener" u Španjolskoj je već dobio otkaz, jer za godinu dana nije bio sposoban naučiti španjolski !

RT
ribaric.tomislav
18:41 19.10.2016.

.nije ona nikom nogu podmetnila.nego se oni rastrcali glavom bez obzira ko konj dok ga pustis.pa se popiko sam na njezinu nogu zasluzila je nagradu jer nije kriva a jadna izgubila poso .skidam joj kapu

Avatar lvan12
lvan12
07:27 20.10.2016.

Za tog Osama Abdul Mohsen kojeg je gurnala dok je drzao necije dijete, digla se halabuka o jadnom izbjeglici... A tip je dezertirao iz al-Nusre! Beka progugla tko zeli ali tip je terorist sa dovoljno dokaza i snimki iz Sirije. Ovdje se štiti terorista i daje mu se utociste i pomoc na racun nasih poreza i placanja