ovo su fore

Na Twitteru su kolaps okrenuli na šalu: Znači, oboriš jednu banderu u Crnoj Gori i nitko nema struje do Ljubljane

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Split: Kolaps u prometu zbog nestanka struje
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Split: Kolaps u prometu zbog nestanka struje
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Split: Kolaps u prometu zbog nestanka struje
21.06.2024.
u 15:14
Pogledajte reakcije građana na nestanak struje
Pogledaj originalni članak

Na društvenim mrežama poput X-a, građani su živopisno reagirali na nedavni veliki prekid električne energije koji je zahvatio široko područje Balkana, uključujući Crnu Goru, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu te Albaniju. Reakcije su bile raznovrsne i često humoristične. Iako je nestanak struje ozbiljan problem i mnogima nije do smijeha, neki su tešku situaciju pokušali ublažiti šalama na društvenim mrežama. 

Jedan korisnik duhovito je primijetio: "Ako sam dobro razumio – oboriš jednu banderu u Crnoj Gori i nitko nema struje do Ljubljane." Drugi korisnik na ironičan način se našalio: "Nemoj sad, moram turistima objasniti da cijela država nema struje." 

"Nitko nema struje osim Srbije, e to vam je zato što je Nikola Tesla Srbin." Ova šala dodatno je začinila razgovor na temu nestanka struje. S druge strane, neki su se šalili na račun regionalnih odnosa: "Nestalo struje u cijeloj Hercegovini, Dalmaciji. Nema što drugo biti nego... Slovenci nas napadaju s agendom velike Slovenije. Gotovo je." 

Splitski student našalio se na temu pisanja diplomskog pa je na digitalnoj platformi X napisao "Htio san završit pisat diplomski, ali nema struje. Ako ovo nije znak svemira, ja ne znan što je", stoji u objavi. 

Jedan korisnik piše: "Kvar u Crnoj Gori pa je cijela Hrvatska bez struje. Je li oni čuju kako ovo zvuči?" A drugi se našalio s crnogorskom izrekom: "Što nisam struja da me nema."  

Korisnici Facebooka također su ovaj nestanak struje okrenuli na šalu, a spomenuli su i visoke temperature s kojima se građani danas bore u svim dijelovima Hrvatske. Nije lako bez sutra i klimatizacijskih uređaja prebroditi toplinski val koji je danas na vrhuncu. 

Podsjetimo, nešto prije 12:30 sati nestalo je struje na području Dalmacije, BiH, Crne Gore i Albanije. Struja se polako vraća u većinu gardova. Situaciju iz minute u minutu pratite OVDJE

>>> VIDEO Nezapamćeni kolaps na Balkanu

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ML
mlado
16:02 21.06.2024.

Nije Twitter nego X. Ali onaj koji piše naslove živi u prošlosti.