Višeminutno čekanje

Najgledanija Vremenska prognoza na HTV-u kasnila zbog – reklama

Foto: 'Miso Lisanin'
Najgledanija Vremenska prognoza na HTV-u kasnila zbog – reklama
11.10.2010.
u 19:00
Slučajno je te večeri bilo emitirano više reklama – desetominutno kašnjenje Prognoze opravdava v. d. ravnatelja HTV-a M. Stipić.
Pogledaj originalni članak

Premda se uvijek emitira u 20 sati i uvijek je najgledaniji TV sadržaj, Vremenska prognoza prekjučer se na HTV-u morala čekati čak 10 minuta. Prije je ona bila u sklopu Dnevnika. Onda ju je od Sporta dijelila samo jedna reklama, a u nedjelju se između nje i sportskih vijesti ispriječio višeminutni reklamni blok.

Na pitanje je li to nova strategija HTV-a da pomicanjem najgledanijeg sadržaja sprečava odlazak gledatelja na konkurentske programe, v. d. ravnatelja HTV-a Mislav Stipić kaže:

– Slučajno je te večeri bilo više reklama. Nije riječ ni o kakvoj našoj strategiji protiv konkurencije.

I direktorica programa Hloverka Novak-Srzić ističe da se “samo” dogodio veći broj reklama, no da je sve bilo u zakonskim okvirima te da se toliko čekanje prognoze više neće ponavljati. Inače, prognozu je te večeri gledalo ukupno 18,5 posto ljudi, a Dnevnik HTV-a 12,6 posto. Kako ima prijedloga da se na HTV-u posve dokinu reklame, točnije bi se poštovala satnica emitiranja programa.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

OB
-obrisani-
08:16 12.10.2010.

@ autoritet Otkada je SKHloverka preuzela Informativni, glednost je strmoglavo pala. Da nije Šprajca, bila bi još i gora... Dnevnik se ponekad gleda samo zbog njega.

DU
Deleted user
14:06 12.10.2010.

nisam vidio nijednu reklamu na tv-u mjesecima, čim mi prekinu film ili seriju okrećem kanal i u većini slučajeva me to otjera spavati tako da na kraju ni seriju ni film a ni reklamu ne pogledam. Shodno tome netreba ni pretplatu plaćati.

Avatar kolo12
kolo12
19:22 11.10.2010.

Nabijem ih zajedno sa rklamama,,,,,,,,,,,,,,,,