OGORČENE REAKCIJE

'Najgori udarac koji je mogao zadati Europi': Bivši predsjednik EK odlazi u Goldman Sachs

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
'Najgori udarac koji je mogao zadati Europi': Bivši predsjednik EK odlazi u Goldman Sachs
14.07.2016.
u 12:16
Prošlo je 20 mjeseci od kada je napustio mjesto predsjednika Europske komisije, pa nije bilo više zapreke da prihvati posao.
Pogledaj originalni članak

Bivši predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso zaposlio se kao savjetnik i direktor međunarodnih poslova u Goldman Sachsu, a neki su ogorčeni ovim potezom.

Barroso bi banku trebao savjetovati o posljedicama Brexita, a francuski ministar Harlem Desi smatra da se radi o skandaloznom potezu, javlja BBC.

- Ovo je velika pogreška Barrosa i najgori udarac koji je mogao zadati europskom projektu u trenutku kada ga najviše treba podupirati i jačati - kazao je Desir. 

Potez Josea Manuela Barrosa kritizirao je i drugi francuski ministar, Michel Sapin koji vodi resor financija.

- Ako ste voljeli Europu, ne bi trebali to učiniti, pogotovo ne sada - izjavio je Sapin i dodao da ga ovaj potez Barrosa ne čudi.

Prošlo je 20 mjeseci od kada je napustio mjesto predsjednika Europske komisije, pa nije bilo više zapreke da prihvati posao. Barroso se nada da će mu u poslu pomoći iskustvo s Europskom unijom, a imat će i pristup mnogim dužnosnicima i političarima s kojima je radio u Europskoj komisiji.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

DA
Darko22
12:50 14.07.2016.

Informacija da europski vođe rade za bankare (stoga znate za već (((koga))) nije ništa novo.

BI
bijelocrveni
12:40 14.07.2016.

Bankarska unija - tamnica naroda!

DU
Deleted user
13:16 14.07.2016.

Nista novo,nista cudno, oduvjek je bio odvratan.