Zima pokazuje zube

Najhladniji dan ove zime: Sutra temperature padaju ispod -10 stupnjeva

Foto: Igor Šoban/PIXSELL/Ilustracija
Najhladniji dan ove zime: Sutra temperature padaju ispod -10 stupnjeva
25.01.2019.
u 23:20
Na zapadu zemlje temperature će pasti na -10 stupnjeva Celzijevih, a lokalno je moguće da padnu i niže od toga
Pogledaj originalni članak

Ove zime najniža temperatura od -14,7 stupnjeva Celzijevih izmjerena je u Osijeku, a RTL-ova meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar najavila bi kako bi taj rekord sutra mogao biti oboren.

Na zapadu zemlje temperature će pasti na -10 stupnjeva Celzijevih, a lokalno je moguće da padnu i niže od toga.

DHMZ javlja kako će sutra biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Ujutro na istoku Slavonije može još pasti malo snijega. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a poslijepodne u okretanju na jugozapadni. Na Jadranu jaka i olujna bura u slabljenju i okretanju na sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom od -10 do -5, ponegdje moguće i niža, na Jadranu od -1 do 4, a najviša dnevna između -2 i 3, na Jadranu od 6 do 11 °C.

HRT-ovi meteorolozi također najavljuju temperature niže od -10 stupnjeva Celzijevih.

Jaka i olujna bura, ponegdje i s orkanskim udarima, i bržim od 150 km/h, puhat će još uglavnom u subotu ujutro, kada će mjestimice u zapadnim krajevima unutrašnjosti temperatura biti i niža od -10 °C, dok na istoku još gdjegod može biti slabog snijega. Tijekom dana većinom bez oborina, uz barem djelomice sunčano vrijeme, ponegdje i nakon čak tjedan dana, ali još relativno hladno, piše HRT.

U nedjelju na kopnu osjetno toplije, iako će jutro još biti hladno, mjestimice moguće i maglovito. A prema kraju dana će se sa zapada naoblačiti te će navečer i u noći biti snijega i kiše u Gorskome kotaru. U ponedjeljak kiša gotovo posvuda, uglavnom u višem gorju i snijeg, no prema kraju dana snježna će se granica snižavati pa u utorak susnježice i snijega može biti i u nekim nizinama. Sredinom tjedna ponovno hladnije, uz moguć slab snijeg mjestimice.

>> Pogledajte što bura čini na obali

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

WE
weAreCro
11:37 26.01.2019.

A joj jake li zime, dva dana zaredom ce temperatura po noci biti oko -10 a po danu oko 0. Nista od zime, od sutra se maksimalac dize za par stupnjeva taman da se i ovo malo snijega otopi i podsjeti nas da zime kakvu smo imali prije 20g vise nema. Evo jos da samo veljaca prode sa ovim smijesnim naslovima onda par mjeseci pauze pa cekamo ljeto sa sokantnim temperaturama od 35c i upozorenjima iz rtl-a.