Karachi

Više stotina mrtvih zbog toplinskog vala, izmjereno 45 Celzijevih stupnjeva

Foto: Reuters/PIXSELL
toplinski val pakistan
Foto: Reuters/PIXSELL
toplinski val pakistan
23.06.2015.
u 09:31
U bolnici je završilo 2360 osoba, a točan broj preminulih još nije poznat jer se pretpostavlja da je dio građana koji nije stigao do bolnice preminuo kod kuće
Pogledaj originalni članak

Najmanje 323 osobe preminule su u pakistanskom glavnom gradu Karachiju tijekom posljednja tri dana zbog toplinskog vala koji je dosegao 45 Celzijevih stupnjevaU bolnici je završilo 2360 osoba, a točan broj preminulih još nije poznat jer se pretpostavlja da je dio građana koji nije stigao do bolnice preminuo kod kuće.

Točan broj preminulih nije utvrđen, a u medijima brojka varira. Očekuje se da će zbog rekordno visokih temperatura broj mrtvih rasti, dok se pad temperature očekuje tek krajem tjedna, piše CNN.

Yahoo News prenosi da je u međuvremenu preminulo više od 450 ljudi. U subotu je u Pakistanu zabilježena temperatura od 44.8 Celzijevih stupnjeva, najviša u posljednjih 15 godina. Dan poslije, u nedjelju, bila je nešto niža – 42.5 stupnja.

U ovoj većinskoj muslimanskoj zemlji trenutačno se slavi blagdan Ramazan pa pučanstvo posti od zore do sumraka. U Karachiju često nestaje struje jer su nedostatni kapaciteti za glavni grad od 20 milijuna stanovnika.

Na istoku Indije od toplinskog vala preminulo je prošli mjesec više od dvije tisuće osoba.

>> Indija u kaosu: Val vrućine odnio više od 1500 života, topi se i asfalt!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
Objektivno...
14:27 23.06.2015.

Nit je Karachi glavni grad Pakistana nit ima 20 milja stanovnika