Kolumna

Najnovije blamaže iz Sabora vjerno prenio Dnevnik 3

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Najnovije blamaže iz Sabora vjerno prenio Dnevnik 3
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Ivan Starčević
16.07.2014.
u 14:28
Blamaža je kad predsjedavajuća gđa Dragica Zgrebec udalji sa saborske galerije pjevačice inače SDP-u omiljene Internacionale, a blamirala se i zlosretna zamjenica ministra pravosuđa gđa Sandra Artuković Kunšt kojoj je netko ispremiješao papire
Pogledaj originalni članak

Na zadnjem danu sjednice Sabora jučer je odbijen amandman Jadranke Kosor kojim se tražilo da u novom Zakonu o radu ostanu neizmijenjene odredbe o zabrani noćnog rada dojiljama. Na galeriji su sjedile predstavnice ženskih udruga koje su izglasavanje takvog zakona popratile ironičnim i glasnim pjevanjem Internacionale. Ovu svojedobnu sovjetsku himnu (napuštenu 1944. godine), a danas neslužbenu himnu SDP-a, zadnji put smo čuli krajem prošle godine na otvaranju skupa SDP-ovaca u Rijeci.

Naivniji gledatelji uvijek pouzdanog Dnevnika 3 očekivali su da će esdepeovci ustati kad čuju svoju odu obespravljenim radnicima, no predsjedavajuća sjednice rekla je da se prosvjednice u tišini udalje iz sabornice. Postoje propisi o tome kada se smije izvoditi nacionalna himna, pa pretpostavljamo da postoji i neki stranački bolji običaj koji dopušta izvođenje neslužbene stranačke himne jedino u svrhu uveličavanja neke svečanosti, npr. skupa SDP-ovaca u Rijeci. Zbog toga se gđa Zgrebec naljutila na izvođačice i dala ih izbaciti, što je potez koji bi radikalno lijevo krilo stranke moglo ocijeniti kao blamažu.

Umjesto ministra pravosuđa, za saborskom govornicom pojavila se njegova zamjenica gđa Sandra Artukovć Kunšt i pokušala s nekih svojih papira čitati koji su amandmani na Zakon o ovrhama prihvaćeni, a koji nisu. Nije čitala po redu, intervenirao je predsjednik Sabora, zlosretna gđa Artuković Kunšt glasno je uzdahnula, tajnica Sabora pokrila je oči dlanovima – uglavnom svaka čast Dnevniku 3 koji nas časti i blamažama u Saboru, a ne samo kvaziobjektivnim glorifikacijama rada Sabora i Vlade.

>>Novi talk show 'Žuti marker' još je jedna žuta minuta HRT-a

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

SU
suncesmokvemaslina
15:10 16.07.2014.

za noći rad trudnica i rodilja bila je opačić koja ništa od taga nije

KA
kafka
14:51 16.07.2014.

Tako i treba izvještavati.

OS
osica
15:26 16.07.2014.

je li poruka šefa na mobitelu - " sjedni 1, ostalo slijedi."