SATIRIČNI PREGLED TJEDNA

Najveća talačka kriza u povijesti naše države. Zoka je pustio samo Šeksa, šefa pregovaračkog tima

Foto: Neva Zganec/PIXSELL
storyeditor/2024-10-26/PXL_280524_115298956.jpg
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Predsjednik Milanović upriličio je svečani prijam na kojem je uručio odlikovanja i priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Ovako su Milanović i Plenković izgledali prije dvije godine na proslavi 31. obljetnice 4. gardijske brigade
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Andrej Plenković stigao na Pantovčak kod Milanovića po novi mandat
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Požega: Predsjednik Zoran Milanović na obilježavanju 33. obljetnice osnutka 123. brigade Hrvatske vojske
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Zagreb: Predsjednik Milanović uručio odlikovanja povodom Dana policije
Foto: Josip Mikacic/PIXSELL
Zagreb: Predsjednik Milanović primio Sjeverno Makedonskog predsjednika Vlade, Hristijana Mickoskog
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Zagreb: Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović
27.10.2024.
u 13:23
U svome britkom stilu Toni Ivanišević tjedni pregled secira događaje u proteklih sedam dana.
Pogledaj originalni članak

Subota
19. 10. 2024.

Trebalo je to biti sasvim obično jutro u II. policijskoj postaji na Črnomercu. Policajka Katarina tipkala je po mobitelu i na Njuškalu pregledavala cijene Golfova, jer joj se stari Clio pokvario, pa je jutros odlučila okrenuti novu stranicu u životu i poslušati svekra Fabijana koji joj je rekao da "baci Francuza i kupi Švabu". Upravo je gledala fotke Golfa petice stare samo 18 godina koju lik iz Velike Gorice prodaje za 4000 eura. "Prešla je samo 180.000", baš je rekla kolegi Rafaelu kada se niotkud stvorio zadihani stožerni narednik Petar Krešimir iz vojarne preko puta.

"Došao sam prijaviti nestanak inženjera strojarstva, generala Hrvatske vojske, heroja Domovinskog rata, načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga republike Hrvatske, zapovjednika Hrvatske kopnene vojske, rođenog 2. veljače 1969. u Varaždinu!" Katarini je mobitel ispao iz ruku, Rafael se skočio i zaključao policijsku postaju. Frka je počela! Sve je odmah dignuto na noge. Otkrilo se da se Kundid nije pojavio na poslu i da nitko nema pojma gdje je. Zadnji signal njegovog mobitela uočen je malo iznad Britanca. Djelovalo je kao da se kretao prema Pantovčaku.

Nedjelja
20. 10. 2024.

Svi policajci, pripadnici GSS-a, obični građani, ratni veterani, čak i Pupi i Kajtazi, svi traže generala Kundida. Oko podne, policija je konačno pronašla trag. U blizini rasjeda na Pantovčaku, ni sto metara od Predsjedničkih dvora, pronađena je generalova kapa. "Oteo ga je Zoka!", uzviknuo je tada jedan od najvećih hrvatskih domoljuba, zamalo ratni heroj Hrvoje Zekanović Zeko koji se slučajno tu zatekao, jer ga je Plenki poslao u šumu da traži Kundida. Hrabri Zeko odmah se zatrčao prema utvrdi zloglasnog ruskog špijuna u našim njedrima, a za njim su krenuli i policajci i brojni građani koji su se tu zatekli. Na nekih 50 metara od rampe na ulasku u kompleks, dočekao ih je rafal iz strojnice. Brigadir Burčul, komandant Zokinih pretorijanaca, osuo je rafal iznad Zekine glave i tada je postalo jasno da su ruske snage otele Kundida i da žele spriječiti da se pojavi u Saboru na sjednici Odbora za obranu kako bi objasnio ulogu hrvatskih časnika u NSATU.

Ponedjeljak
21. 10. 2024.

Najveća talačka kriza u povijesti naše mlade države i dalje traje. Zoka je pustio samo Vladimira Šeksa, šefa pregovaračkog tima u Predsjedničke dvore, ali ne popušta. Ne dozvoljava Kundidu da mrdne. Tvrdi da Kundid nije otet, nego mi je on kao vrhovni zapovjednik zapovjedio da otkači Plenkijev odbor, jer ne želi da hrvatski vojnici idu u Ukrajinu i sudjeluju u agresiji na ruske vojnike i da on zna da Plenki laže kada kaže da vojnici neće u Ukrajinu, nego u Njemačku. Kriza je dosegla vrhunac kada je Burčul preciznim pogocima skinuo dva Anušićeva špijunska drona kojima je ministar pokušao snimiti raspored Zokinih snaga. Nakon toga su se obje strane ukopale i sada se samo čeka hoće li Šeks urazumiti Zoku. Na licu mjesta su i Plenkijevi eksperti za ruske špijune Gogo Grlić Radman i Željana Zovko, koji su okupljenim građanima pokušali održati predavanje, ali su izviždani, pa su se povukli na pričuvni položaj.

>>> VIDEO Poruka predsjednika Milanovića

Utorak
22. 10. 2024.

Zoka je konačno pustio Tihomira, ali tek kada je prisegnuo da neće ići na sjednice Plenkijeva odbora. Nažalost, vijest o puštanju Tihomira zasjenila je vijest da je krenula pobuna ruskih plaćenika u Saboru, nakon što se u eteru pojavila informacija da Plenki ne laže, nego navodno ne govori istinu kada kaže da naši vojnici neće u Ukrajinu. Opozicija koju financira Rusija cijeli dan vrijeđa domoljube iz HDZ-a, ali naši se ne daju. Dodatnu zbrku izazvao je budući predsjednik Dragan, koji će uskoro rasturiti kremaljskog pijuna na izborima, koji je za Željanom i GGR-om upao u Sabor i zatražio da ga se odmah proglasi predsjednikom, jer postoji opasnost da Rusi iskeširaju još love, kao u Moldaviji, pa da on junački izgubi u borbi za zadnju funkciju u Hrvatskoj koju ne kontroliraju Plenki i Ursula.

Srijeda
23. 10. 2024.

Srbija je na nogama! Aca Srbin osobno rukovodi obranom Beograda, a jedinica za posebne namjene kojom komandira Aca Vulin, ukopana je u Zemunu, gdje na granici Srbije i Hrvatske treba primiti prvi udar snaga poznatog ustaškog terorista iz Bruxellesa, zloglasnog srbosjeka i koljača, genocidnog i srbomrzilačkog neprijatelja nedoklanog srpskog naroda, Tonina Picule kojega su Ursula i Plenki poslali da uništi Srbiju, da joj otme oteto Kosovo, da proglasi autonomiju Vojvodine, da proširi Hrvatsku do Zemuna i svede Srbiju na beogradski pašaluk koji će pretvoriti u jedan ogromni rudnik litija! "Srpski narod je preživeo Juru i Bobana, Pavelića, Tita i Severinu, znat će se nositi i s krvnikom Toninom", poručio je Piculi Aca Srbin. Plenki je poručio Aci Srbinu da se ne boji Picule jer da Srbiji prijeti opasanost jednom da umre od dosade kada Tonino počne govoriti o njenom priključeniju EU.

Četvrtak
24. 10. 2024.

Drama u Ministarstvu vanjskih poslova! Cijelo jutro Plenki, Željana i mali Marko nagovaraju GGR-a da izađe iz kabineta i da se ne boji. Naime, GGR se zaključao u kabinet nakon što je čuo da je ona luda Rumunjka uhitila malog Pivca i još devet likova samo zato što su se preko tvrtke Vajda d.d. malo zaigrali europskim subvencijama i jamili niti 10 milijuna eura europskim novčanih jedinica, poznatijih kao euro. Plenkijeva frendica Kövesi, pasionirana ljubiteljica uhidbi likova koji vole prekomjerno jamiti, uhitila je našu desetoricu zato što su lovu koju su dobili za poboljšanje dobrobiti životinja u svinjogojstvu potrošili za poboljšanje dobrobiti osnovnih ćelija društva, vlastitih obitelji. I kada je nesretni GGR shvatio da se uhićuju ljubitelji svinja, prepao se da će netko pokucati i na njegova skromna vrata. Opustio se tek kada je rekao da se ovdje radi o uhidbi onih koji preferiraju žive, a ne mrtve svinje.

Petak
25. 10. 2024.

Strašne vijesti dolaze s hrvatskog istoka! Navodno je specijalne postrojba mađarske vojske prešla Dravu i brzim maršem hita ka Osijeku. Otpor malobrojnih branitelja kod Donjeg Miholjca je slomljen i Mađari, praktički bez otpora hitaju ka Osijeku, Navodno je Orbán naredio da se zarobi Anušić i da ga se dovede u Peštu na suđenje, jer je izjavio da Mađari vode velikomađarsku politiku i da zato ne šalju svoje časnike u operaciju koju podržava NATO i EU. Orbán je poručio da on nije imperijalist i da neće dirati Hrvatsku. Kada su ga upitali pa što onda mađarska vojska radi u Baranji i zašto napreduje prema Osijeku, on je kratko odgovorio: "Kakve veze Baranja i Osijek imaju s Hrvatskom?"

>>> FOTO Počeo im vikend? Sabornica više prazna nego puna, pogledajte tko je došao

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Izjašnjavanje o podnesenim amandmanima bez većeg interesa zatupnika
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Izjašnjavanje o podnesenim amandmanima bez većeg interesa zatupnika
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Izjašnjavanje o podnesenim amandmanima bez većeg interesa zatupnika
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Izjašnjavanje o podnesenim amandmanima bez većeg interesa zatupnika
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Izjašnjavanje o podnesenim amandmanima bez većeg interesa zatupnika
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Izjašnjavanje o podnesenim amandmanima bez većeg interesa zatupnika
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Izjašnjavanje o podnesenim amandmanima bez većeg interesa zatupnika
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Izjašnjavanje o podnesenim amandmanima bez većeg interesa zatupnika
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Izjašnjavanje o podnesenim amandmanima bez većeg interesa zatupnika

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar solinarep
solinarep
15:28 27.10.2024.

Pogle mi pod rep što mislim o tvojoj satiri 👀

BR
brongostar
14:53 27.10.2024.

Proljev satira za tvrdu stolicu.

AS
Asus
16:52 27.10.2024.

"Satiričaru" mijenjaj posao. Ovaj ti baš i ne ide