HoReCa Adria 2024

Najveći sajam profesionalne opreme za hotele, restorane i turizam u Zagrebu od 24. do 26. listopada!

HoReCa Adria
HoReCa Adria
HoReCa Adria
HoReCa Adria
HoReCa Adria
15.10.2024.
u 13:43
Sajam HoReCa Adria, najvažniji događaj za profesionalce u industriji turizma i ugostiteljstva, obilježava svoje jubilarno deseto izdanje. Od 24. do 26. listopada, Paviljon 5 Zagrebačkog velesajma postaje središte inovacija, opreme i znanja za sve koji žele unaprijediti svoje poslovanje i pripremiti se za nadolazeću turističku sezonu 2025.
Pogledaj originalni članak

Na sajmu će više od 250 izlagača iz Hrvatske i Europe predstaviti vodeće brendove i najnovije trendove u opremanju hotela, restorana, kampova i kuća za odmor. Posjetitelji će imati priliku upoznati se s ekskluzivnim premijerama proizvoda i tehnologija koje omogućuju održivo poslovanje i podizanje kvalitete usluge, a izlagački program uključuje profesionalnu opremu, sitni inventar, namještaj za unutarnje i vanjske prostore, dekoracije, materijale za uređenje, sredstva i alate za održavanje higijene, bazene i bazensku tehniku te rezervacijske sustave.

Konferencijski program i ekskluzivni masterclassovi

Ovogodišnji sajam donosi bogat konferencijski program s više od 30 predavanja i panela. Među njima se ističe dizajner interijera Boris Ružić, koji će otvoriti konferenciju kao keynote speaker, govoreći o važnosti povezivanja tradicije i modernog dizajna u turističkim objektima.

HoReCa Adria

Također, tu je i panel o pet-friendly turističkoj ponudi, kao i posebno važan panel o zapošljavanju u turizmu, gdje će se raspravljati o izazovima i potencijalnim rješenjima. Hotelijeri i ugostitelji, koji se iz godine u godinu suočavaju s izazovima zapošljavanja, dobit će korisne savjete kako se bolje pripremiti za nadolazeću sezonu. Na programu su i predavanja o digitalnom marketingu, kibernetičkoj sigurnosti, te trendovima u gastronomiji i ugostiteljstvu.

Za one koji žele dodatno unaprijediti svoje vještine, organizirani su ekskluzivni masterclassovi. Uz radionice o pripremi tijesta za pizzu, koje vodi svjetski prvak i jedan od najvećih autoriteta kada je riječ o pizzi Graziano Bertuzzo, tu je i jedinstveni masterclass o lignjama, gdje će sudionici imati priliku kušati različite vrste liganja dostupnih na hrvatskom tržištu i naučiti više o njihovim specifičnostima.

Uzbudljiva natjecanja: Croatia Open Pizza Cup i Crush the Rush

Posjetitelji će imati priliku pratiti dva dinamična natjecanja. Croatia Open Pizza Cup se održava u četvrtak, 24. listopada i okuplja najbolje pizzaiole Hrvatske, koji se natječu za mjesto na Svjetskom prvenstvu pizzaiola 2025. u Parmi, Italija. Pizzaioli će pokazati svoje vještine u kreativnosti i tehničkim znanjima pred stručnim sucima.

HoReCa Adria

U petak, 25. listopada održava se adrenalinsko natjecanje barista, Crush the Rush, u kojem će se timovi barista natjecati u brzini, preciznosti i timskom radu. Timovi iz vodećih hrvatskih hotelskih kompanija već su najavili svoje sudjelovanje, a oni koji uspješno savladaju izazove i dostave napitke sucima brže od protivnika, osvojit će vrijedne nagrade te zasluženu reputaciju unutar barista zajednice.

Ulaznice i partneri sajma

Ulaz na sajam HoReCa Adria je besplatan za poslovne posjetitelje, uz obaveznu registraciju putem službene web stranice horeca-adria.com, gdje posjetitelji mogu pronaći detaljan popis izlagača, raspored predavanja i masterclassova te interaktivnu kartu sajma.

Generalni pokrovitelj sajma je Metro, dok su sponzori i partneri Hrvatska obrtnička komora, Turistička zajednica Grada Zagreba i Hug & Punch. Partneri u organizaciji konferencijskog programa su Place2GO, Kontra, A1, Bijeli svijet, Posao u turizmu, Istratech, Boogie Lab, Metro i Marikomerc.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr