titovo blago

Nakon 20 godina Brozovi dijele ostatke maršalove imovine

Foto: Arhivska fotografija
Nakon 20 godina Brozovi dijele ostatke maršalove imovine
24.12.2011.
u 08:30
Nitko više ne zna, odnosno ne želi znati, gdje su završila djela Kokoschke, Goye, Rembrandta, Berbera...
Pogledaj originalni članak

Ako sudska priča, što traje tri desetljeća, potraje još jedno, od imovine koju trebaju podijeliti nasljednici Josipa Broza Tita ostalo bi onoliko koliko je ostalo od bratstva i jedinstva. Ništa. Baš je vrijeme ono koje guta i zameće sve tragove godinama prikupljanim vrijednim slikama, oružju, sabljama, automobilima... što su iz cijelog svijeta pristizali samo za jednog čovjeka. Nitko više ne zna, odnosno ne želi znati, gdje su završila djela Kokoschke, Goye, Rembrandta, Berbera..., u čijim su privatni zbirkama i državnim podrumima darovi koji bi, da ih se stavilo na jednu hrpu, činili imovinu procijenjenu na 50-60 milijuna dolara. Te imovine i nema na popisu onoga što se treba podijeliti Titovim nasljednicima: supruzi Jovanki, sinu Miši i djeci pokojnog sina Žarka: Josipu, Svetlani, Zlatici i Eduardu.

Prema sudskom spisu, njima je ostalo da podijele značke, tabakere, upaljače, jedan veći križ, plakete, priznanja, kožne torbe, kolonjsku vodu, kozmetiku, pjene za kupanje, zlatne igle za kravate, sitniše, nožiće, peroreze, aparat za brijanje, bakrenu olovku s grafitom, stoljnjake, rolex s posvetom kolektiva Užičke, austrijske dukate... Pod uvjetom da dokažu da se radilo o Titovim osobnim stvarima, a ne onome što je primio kao državnik.

Više o Titovoj ostavštini pročitajte u najutjecajnijem tjedniku Obzor... 

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 95

DO
doktorica
09:18 24.12.2011.

Hrvatima nikada.....

KO
konstantinopolj
09:54 24.12.2011.

druže rambo i prsan je protiv vrhovnog komadanta....izdaja

OB
-obrisani-
10:08 24.12.2011.

pa zar nije bilo sve narodno stoko komunistička...!?