BIZARAN SLUČAJ U AMERICI

Pronašao suprugu 30 godina nakon što je nestala: 'Svih ovih godina mislili smo da je mrtva'

Foto: Ross Township Police Department
Pronašao suprugu 30 godina nakon što je nestala: 'Svih ovih godina mislili smo da je mrtva'
06.03.2023.
u 09:35
Patricia Kopta (83) nestala je u ljeto 1992., a njen nestanak prijavio je njen suprug Bob Kopta nekoliko mjeseci nakon, govoreći policiji kako nije uobičajeno za njegovu suprugu da ''nestaje na kraće periode''
Pogledaj originalni članak

Žena iz Pennsylvanije koja je nestala bez traga prije više od 30 godina nedavno je pronađena živa u domu za starije u Puerto Ricu. U ovaj neobičan slučaj upleten je bio i INTERPOL čiji je agent uz pomoć socijalnog radnika u Puerto Ricu otkrio gdje bi se žena mogla nalaziti, nakon čega su odmah kontaktirali njene bližnje iz SAD-a.  Naime, Patricia Kopta (83) nestala je u ljeto 1992., a njen nestanak prijavio je njen suprug Bob Kopta nekoliko mjeseci nakon, govoreći policiji kako nije uobičajeno za njegovu suprugu da ''nestaje na kraće periode'', prenosi CNN.

- Samo sam jednu večer došao doma i nitko nije znao gdje je - objasnio je suprug na konferenciji za medije koja je organizirana povodom njenog pronalaska. Policija je izvijestila kako ih je agent INTERPOL-a kontaktirao prošle godine navodeći kako je Patricia živa i nalazi se u domu za starije u Puerto Ricu. - Prijavili su nam da se u domu nalazila od 1999. nakon što je pronađena kako luta ulicama Puerta Rica - objasnio je zamjenik šefa policije Brian Kohlhepp.

Kohlhepp je također naveo kako je u to vrijeme Patricia pronađena kako luta ulicama već duže vrijeme, a nikome tada nije htjela otkriti više o svom privatnom životu i otkud potječe. Inače, u Pittsburghu Patricia je bila ''poznata ulična propovjednica'', što je pisalo na letku o njenom nestanku. Navodno je prilazila strancima, govoreći im kako je imala ukazanja Djevice Marije koja joj je govorila kako se svijetu bliži kraj.

Policija je kazala kako njen nestanak nije bio previše sumnjiv jer su znali da ima ''povijest mentalnih bolesti i u više je navrata govorila svojim najbližima kako će otići iz SAD-a jer je u strahu da će je staviti u dom''. Osim toga, njen suprug kazao je kako je Patricia i ranije govorila kako želi ići u Puerto Rico jer joj se sviđa tropska klima. - Čak sam letke njenog nestanka postavljao i u Puerto Ricu - objasnio je Kopta. 

Patricia i Bob bili su u braku 20 godina prije njenog nestanka, a Patricia nije imala nikakve rodbinske veze u Puerto Ricu. Cijeli proces njenog otkrića trajao je devet mjeseci jer je bilo potrebno usporediti njen DNA s njenom sestrom i nećakinjom. - Svih ovih godina mislili smo da je mrtva - objasnila je nećakinja Gloria Smith na konferenciji. Iako je DNA trebala biti konačna potvrda, obitelj je znala da se radi o Patriciji čim su vidjeli fotografiju. Nekoliko puta probali su i kontaktirati Patriciu, no nisu mogli razgovarrati s njom jer trenutno boluje o demencije. - Bio nam je veliki šok što je i dalje živa. Jako smo sretno i nadamo se da ćemo moći otići po nju - kazala je njena sestra. 

>> VIDEO Objavili da je Hrvatska 5. najbolja zemlja za umirovljene u EU, Hrvati u komentarima nisu se složili

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.