ZLOSTAVLJANJE

Nakon direktorovih uvreda završila u Vrapču

27.09.2003.
u 00:00
Na kolegicu je vikao da se vuče kao krepana mačka iako je šest mjeseci u drugom stanju
Pogledaj originalni članak

Djelatnice nakladničke kuće Znanje d.d., poslovotkinje tvrtkinih poslovnica u Zagrebu, jučer su u prostorijama ženske udruge B.a.b.e. optužile predsjednika Uprave Branka Jazbeca za psihičko zlostavljanje. Svakodnevno ih je, tvrde tri sada već bivše poslovotkinje, diskriminirao na poslu i ugnjetavao te sada imaju psihičkih problema.

- Prekipjelo nam je 4. rujna kad je, nakon trinaestosatnog rada, Jazbec u 22 sata sazvao izvanredni kolegij zato što je nedostajalo bilježnica za treći razred u poslovnici u Frankopanskoj, koju sam ja vodila - počinje Zorka Šilić, zaposlenica Znanja od 1996. godine, te dodaje:

- Predsjednik Uprave toga je dana obilazio poslovnice i u mojoj zapazio da nedostaju bilježnice. Naime, voditeljica maloprodaje, iako sam je na vrijeme obavijestila, nije naručila nove iz skladišta.

Ljutit, Jazbec nam je već sutradan nezakonito ugovore promijenio na određeno vrijeme, a kolegici Ružici Kišur prigovorio da se vuče kao krepana mačka iako je šest mjeseci u drugom stanju - priča gospođa Šilić.

Ružica Kišur, poslovotkinja Znanja na Trgu bana Jelačića, kazala je da ju je ta Jazbecova opaska doslovce dotukla.

Na salve optužaba na račun predsjednika Jazbeca Jadranka Apostolovski, poslovotkinja prodavaonice u Ilici, jedne od najfrekventnijih u gradu, dodala je svoje:

- Iako sam u prvih šest mjeseci ove godine zabilježila najveći postotak prodaje, a radim trinaest sati u objektu bez sanitarnog čvora, Jazbec mi je prigovorio za lošu osobnu higijenu - kazuje gospođa Jadranka, prisjetivši se toga za nju najtraumatičnijeg događaja, nakon kojega je završila na psihijatriji u Vrapču.

- Dana 10. rujna, nakon jedanaest sati rada, oko 19 sati otišla sam u skladište kako bih pojela komadić banane, svoj prvi obrok toga dana. Baš u taj čas kroz izlog prodavaonice zamijetila sam kupca na ulazu i Jazbeca iza njega u redovitoj ophodnji. Uplašila sam se i sa zalogajem u ustima izišla van uslužiti kupca. Ispričala sam mu se, a kasnije od predsjednika dobila i te kakvu porciju prodika o kućnom odgoju i osobnoj higijeni - kazuje gospođa Apostolovski pokazujući prijamni zapisnik Psihijatrije u Vrapču, gdje je završila odmah nakon incidenta.

Svima im je, kažu, posve jasno kakve će to imati posljednice za njih!

Pogledajte na vecernji.hr