Nakon potresa indonezijske vlasti upozoravaju na opasnost od tsunamija

03.01.2009.
u 21:54
Pogledaj originalni članak

JAKARTA - Vlasti i očevici kažu da je snažan potres koji je pogodio istočni dio Indonezije izazvao paniku među stanovnicima koji su istrčali na otvoreno, a meteorološki i seizmološki zavod objavili su da je potres od 7,2 stupnja po Richteru mogao izazvati i tsunami.

Zasad nema podataka o nastanku velikih valova, a potres se dogodio u 2:43 u nedjelju ujutro po lokalnom vremenu, što je 20:43 u subotu po srednjoeuropskome, 135 kilometara od mjesta Manokwaria, na dubini od deset kilometara.

Hasim Rumatiga, lokalni zdravstveni djelatnik kaže da je struje nestalo i da stanovnici bježe na viši teren.

Indonezija je na tzv. Pacifičkom vatrenom prstenu snažne seizmičke aktivnosti. Snažan potres koji je u prosincu 2004. pogodio zapadnu Indoneziju izazvao je tsunami koji je ubio 230 tisuća ljudi.

(Hina)

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr