Giuliano otkrio:

'Nakon statiranja u Igri prijestolja bio sam u minusu!'

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
'Nakon statiranja u Igri prijestolja bio sam u minusu!'
09.08.2013.
u 17:24
Glazbenik je u intervjuu otkrio kako provodi ljeto te koje su mu najveće želje. Najviše se nada kćeri.
Pogledaj originalni članak

Što će meni Ibiza, to je sitna ribica, najbolji je tulum domaći – pjeva Giuliano Đanić u lepršavom ljetnom hitu “Tulum”. A da je na našoj obali doista vrhunska zabava, splitski pjevač pokazat će u videospotu za spomenutu pjesmu snimljenu jučer u njegovu gradu.

Ponosan na sina odlikaša

– U spotu vozim cabriolet i prevladavaju kadrovi plaže. Bit će to prava ljetna priča – otkriva Giuliano. “Tulum” i “Ponoć”, pjesma izvedena na Splitskom festivalu, naći će se na novom Giulianovu albumu čiji izlazak najavljuje oko Nove godine. Pjesme mu pišu Neno Ninčević i Brane Kopitović, do sada su snimljene tri, a u studio se vraćaju u rujnu.

– Sada je prevruće da bismo išta radili – smješka se 40-godišnjak i otkriva da će materijal pretežno biti baziran na brzom ritmu. Bit će to baš po Giulianovu guštu. Iako je tijekom dvadesetogodišnje karijere otpjevao dosta balada koje su ostavile traga, kao što su “Jugo”, “More” i “Tama”, priznaje da je skloniji veselijim, brzim i energičnim pjesmama, a takve melodije najčešće sviraju i u njegovu autokasetofonu.

– Roker sam u duši. Moji najdraži bendovi su Metallica, AC/DC i Whitesnake. Na koncert Metallice na zagrebačkom Hipodromu iz Splita sam potegnuo s temperaturom 39 i satima stajao na kišurini, ali nije mi bio nikakav problem – prisjetio se pjevač koji sa svojim rock bendom The Aliens svira na motorijadama i rock partijima. – To nema veze s Giulianom kakvog većina publike zna! Svirati rock isključivo mi je gušt, nema tu nikakve zarade – ističe. Ljubav prema žestokom ritmu prenio je na devetogodišnjeg sina Marka, a nada se da će njegov jedinac ove ili iduće godine upisati glazbenu školu.

– Marko ima sluha i bilo bi super da se školuje za sviranje nekog instrumenta. Odličan je učenik, prosjek ocjena mu je 5.0 na veliko zadovoljstvo i sreću svojih roditelja. Odgovoran je i voli sve predmete osim likovnog – govori. Giuliana smo zatekli dok se s obitelji, suprugom Kristinom i sinom te prijateljima, odmarao na otoku Ugljanu.

Avantura po Jadranu

– Kupamo se pa malo bacimo ribice na gradele, pa bevanda, baš nam je lipo. Volim i u ribe poći, to mi je velika relaksacija – kaže glazbenik. Srpanj i početak kolovoza proveo je i nastupajući, a nakon što je jučer snimio spot za “Tulum”, sa suprugom i njihovim jedincem sjest će u automobil i uputiti se na malu avanturističku turneju po Jadranu.

– Nemamo nikakve točne planove, gdje stanemo - stanemo – kaže. Zanimalo nas je i hoće li, kao i prošle i pretprošle godine, statirati u četvrtoj sezoni hit-serije “Igra prijestolja” što se idućeg mjeseca snima u Splitu, Dubrovniku i okolici.

– Nisam se prijavio za statiranje jer u vrijeme snimanja imam obveze, ali da nije tako, sigurno bih se prijavio. Kod kuće imam sve knjige iz serijala “Pjesma leda i vatre” prema kojem se serija snima – ističe. Statiranjem nije ništa zaradio, štoviše: – Nakon snimanja bio sam jako u minusu! Dnevnica je bila 180 kuna, a sam sam si plaćao put u Dubrovnik, boravak ondje, hranu... Splićanin ima dvije neostvarene želje: da otputuje u svemir i dobije kćer. 

– Put u svemir vjerojatno mi se neće dogoditi, a kćeri se jako nadam i to uskoro! Kristina i ja radimo na tome, ali se ne hvata – iskreno će Giuliano.

>>Giuliano: Djetinjstvo sam proveo hvatajući gušterice po kvartu

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.