primao dodatke

Nakon upravne inspekcije, Fleginom plaćom bavi se i DORH

Foto: Duško Marušić/Pixsell
Nakon upravne inspekcije, Fleginom plaćom bavi se i DORH
18.04.2013.
u 07:34
Tijekom tri godine na zakonski ograničenu plaću gradskim pravilnikom primao dodatke za protokolarne troškove te dodatke na ime znanstvenog zvanja magistra znanosti na koje nije imao pravo.
Pogledaj originalni članak

Nakon upravne inspekcije, i policija u suradnji s Županijskim državnim odvjetništvom u Puli provodi izvide u slučaju buzetskog gradonačelnika Valtera Flega koji je tijekom tri godine na zakonski ograničenu plaću gradskim pravilnikom primao dodatke za protokolarne troškove te dodatke na ime znanstvenog zvanja magistra znanosti na koje nije imao pravo. Time je oštetio gradski proračun za više od sto tisuća kuna.

Premda je Flego, inače IDS-ov kandidat za istarskog župana, takvu informaciju opovrgao i pripisao je očekivanom podmetanju političkih oponenata tijekom kampanje za lokalne izbore, Ministarstvo uprave još je prošlog tjedna potvrdilo kako gradonačelnik za profesionalno obavljanje svoje dužnosti ostvaruje pravo na plaću, dok bilo kakvi dodaci na plaću ni druga materijalna prava za gradonačelnike nisu propisana zakonom, pa na njih nemaju pravo, pri čemu se ne isključuje pravo na naknadu putnih i drugih ostvarenih troškova.

>>Zakonom ograničenu plaću Flego si povećao gradskim pravilnikom

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.