Otvorio dušu

Nakupilo se u meni svega, od srama više ne izlazim iz kuće!

Nakupilo se u meni svega, od srama više ne izlazim iz kuće!
05.04.2010.
u 13:58
Sve mi se posložilo - nisam uspio regulirati status branitelja, strahujem od otkaza, a ni stan ne mogu otkupiti, priznaje Branko P.koji je u subotu ujutro iz svog fiata parkiranog u pješačkoj zoni prijetio da će se dignuti u zrak
Pogledaj originalni članak

Žao mi je što se to dogodilo, ali nakupilo se puno nezadovoljstva i jednom je moralo eksplodirati. Imao sam “žutu minutu”. Sram me. Evo, već dva dana nikuda ne izlazim - kaže Vinkovčanin Branko P. (51) koji je u subotu ujutro iz svog fiata parkiranog u pješačkoj zoni prijetio da će se dignuti u zrak ako s njim ne razgovara gradonačelnik. Jučer je “otvorio dušu”.

 

– Ogorčen sam na Ministarstvo branitelja jer mi ni na jedan dopis nije odgovorilo pa nisam uspio regulirati braniteljski status iako sam bio u ratu 13 mjeseci. Strahujem i od otkaza za sebe i kćer, jer radimo u istoj firmi. Imam problema i oko otkupa stana i ne vidim perspektivu. Sve se posložilo, reagirao sam kako sam reagirao, iako znam da nije trebalo tako - nastavlja Branko.

 

Dvostana drama, koju je promatralo nekoliko stotina Vinkovčana, okončana je nakon nagovaranja policajaca i popijene kave s njima Branko popustio i razgovarao s dogradonačelnikom Tomislavom Šarićem. U automobilu nije pronađen eksploziv, a ni pretragom stana nije pronađeno ništa čime bi mogao ostvariti svoju prijetnju. Odvezen je na psihijatriju i nakon obavljenih pretraga nakon 45 minuta je pušten kući. Ima status zaštićenog najmoprimca u gradskom stanu i ima mogućnost otkupa stana, ali to je i problem o kojemu najviše želi razgovarati s gradonačelnikom.

 

- Želim otkupiti stan, ali pod uvjetima kako ih drugi otkupljuju. Kredit zbog godina ne mogu dobiti da bih platio stan pa bih predložio gradonačelniku da mi se omogući da 300 kuna koje sada plaćam za mjesečni najam, bude mjesečna rata otplate za otkup - kaže Branko koji sada strahuje da će dobiti prijavu zbog onoga što je učinio u subotu.

 

- Ako dođe kazna, iako su mi policajci rekli da neće biti posljedica, ne znam što ću učiniti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Dinamo BBB
Dinamo BBB
22:55 05.04.2010.

Di si bija kad se jamilo ? Šupci u mirovini, stanove pohapali i boli ih kita za krizu. A ti se dižeš u zrak. Digni onog ko je kriv.