TISKARSKA POGREŠKA Nije predizborni rat niti novi skandal, već ‘šala’

Naljepnica digla grad Karlovac na noge

Autori A. V., D. L.
16.04.2009.
u 16:25
Pogledaj originalni članak

KARLOVAC – The famoUs joung people in Croatia - Najpopularnija mladež U Hrvatskoj - tekst je naljepnice s istaknutim slovima “U”, koja je danas izazvala brojne komentare u Karlovcu. Bilo je i onih koji su smatrali da je riječ o novom skandalu, no većina građana, zbog neuglednog formata i pogreškom napisane riječi “young”, bila je uvjerena kako je to samo predizborna igra i nečija šala na račun HDZ-a.

U prvi mah glavnim su krivcem mnogi smatrali SDP, jer je već ranije u javnost izašao s nekoliko ‘anonimnih’ letaka, no iz te stranke odbacili su mogućnost da imaju veze s tim slučajem. U konačnici, ispalo je da je doista riječ o šali, nekima slatkoj, a nekima vrlo neukusnoj, a autor koje je grafički dizajner Zdenko Barjaković.

– Na svoj sam način komentirao događaje o kojima u posljednje vrijeme čitamo, ali bez ikakve loše namjere. Radi se isključivo o šali i ironiziranju svega što se događalo. Nadam se da se nitko neće naljutiti na mene – kazao je Z. Barjaković. Tiskao je tek nekoliko primjeraka koje su mogli vidjeti svi koji su ušetali u njegov studio. Dodaje kako dosad niti jedan njegov uradak nije izazvao toliko reakcija.

Damir Jelić, predsjednik GO HDZ-a i gradonačelnik Karlovca, rekao je da to smatra vrlo neukusnom šalom.

– Mi smo se jasno distancirali od ustaštva, no distancirao bih se i od ovakvih “šala” – kazao je Jelić, a od naljepnica se, već ranije, ogradila i Mladež HDZ-a.

Pogledajte na vecernji.hr