PONEGDJE I CRVENO UPOZORENJE

Stigla promjena vremena, pljuskovi i grmljavina proširit će se na cijelu Hrvatsku

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Rijeka: Jaka kiša otežava promet po centru grada
Foto: DHMZ
Foto: DHMZ
Foto: DHMZ
04.11.2022.
u 07:44
Na sjevernom Jadranu i u gorju već od jutra su mjestimice prisutni obilna kiša te lokalno izraženi pljuskovi s grmljavinom, a u Dalmaciji će biti u drugom dijelu dana, osobito u noći na subotu.
Pogledaj originalni članak

Naoblačenje s kišom te pljuskovima i grmljavinom sa zapada do kraja dana proširit će se na cijelu Hrvatsku, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). 

Na sjevernom Jadranu i u gorju već od jutra su mjestimice prisutni obilna kiša te lokalno izraženi pljuskovi s grmljavinom, a u Dalmaciji će biti u drugom dijelu dana, osobito u noći na subotu. Ujutro na istoku ima magle.

Foto: DHMZ

U unutrašnjosti će puhati umjeren južni i jugoistočni vjetar, u gorju s jakim udarima, u noći na sjeveru u okretanju na sjeveroistočni. Na Jadranu jako do olujno jugo i južni vjetar, popodne na sjevernom dijelu u slabljenju i okretanju na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, u noći na buru. Najviša dnevna temperatura bit će od 15 do 20, na Jadranu između 18 i 22 °C.

Za dio zemlje upaljeno je danas narančasto upozorenje koje vrijeme opisuje kao opasno. Njime su označeni riječka regija, zapadna obala Istre, Kvarner i Kvarnerić te sjeverna i srednja Dalmacija. Na tim područjima, kako navodi DHMZ, moguć je jak vjetar. 

Foto: DHMZ

Sutra, 5. studenog, narančasto upozorenje upaljeno je za Kvarner i Kvarnerić te sjevernu i srednju Dalmaciju, dok je Velebitski kanal označen crvenim upozorenjem

U Velebitskom kanalu moguća je mjestimice olujna bura s najjačim udarima vjetra od 35 do 70 čvorova, odnosno od 65-130 km/h. 

Foto: DHMZ

- Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu - ističe DHMZ.  

VIDEO Što se događa s vremenom? Poznati meteorolog otkrio što možemo očekivati u studenom!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.