danas u večernjem

Napeti pregovori: Most ne popušta i traži MUP, SOA-u i pravosuđe

Foto: VL
naslovnica
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
22.12.2015., Zagreb - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i celnik Mosta Bozo Petrov nakon konzultacija u Ured predsjednice na Pantovcaku objavili su kako imaju parlamentarnu vecinu. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
04.01.2016.
u 00:00
Pregovori će biti tvrdi i teški. I jedni i drugi žele Ministarstvo gospodarstva, a HDZ drži i da se Most mora odlučiti želi li više ministarstvo uprave ili pravosuđa
Pogledaj originalni članak

Most ne odustaje od svog zahtjeva i na pregovorima s Domoljubnom koalicijom u ponedjeljak će tražiti ministarstva unutarnjih poslova, pravosuđa, uprave, poljoprivrede, zaštite okoliša, ali i neka druga.

Pregovori će očito biti teški jer i HDZ ima svoje preferencije (gospodarstvo i financije) iako su u ovom trenutku fokusirani na novi ustroj Vlade, agencija, zavoda, ureda državne uprave, odnosno racionalizaciju državnog aparata.

Ranije se čulo da su u HDZ-u Mostu voljni prepustiti resore pravosuđa i zdravstva jer zahtijevaju velike reforme, ali teško je očekivati da bi se odrekli i pravosuđa i uprave. Most će morati birati.

– Ako ćemo biti u budućoj vladi, onda želimo imati i resore u kojima možemo provesti reforme – kazao nam je glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka ili prelistajte u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

I HDZ i Most za uvođenje vinjeta na autoceste

Toni Kukoč: Reprezentaciju treba pomladiti kao što je to učinio Ćosić

Večernjakov dar: Što su vam zvijezde pripremile za 2016. saznajte u velikom godišnjem horoskopu i kalendaru

Saudijski pokolj bez presedana

Foto: VL

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 106

BE
berogrga
20:09 03.01.2016.

Večernjaku i ostalim partijskim medijima ništa ne vjerujem.

ZR
Ze Roberto u
20:14 03.01.2016.

Izgleda da bi mnogi htjeli biti "glasnogovornici"(mislim na novinare).....zamislite kakvim bi tek onda podacima raspolagali i kakove informacije iznosili

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
21:20 03.01.2016.

Ne shvacam zakaj nekom smeta da se izabere posteno pravosuđe a pod tim mislim da nisu bili u udbi nit suradnici udbe isto tako da nisu u prisnim odnosima sa optuzenima koji su zamaglili lovu u privatizaciji i zakaj velike zvjerke uzivaju u radu za opce dobro dok kumica s placa il obican mali covjek , radnik ,branitelj, seljak lezi u pritvoru zbog kazne od tristo kuna koju nemre platit jer ima ovrhu dajem primjer a netrebamo gradit zatvore vec pustit sirotinju koja je koju kokos prodala na crno van a krimose unutra i bice mjesta i komfora pa pobogu jel zbilja ima netko tko nije za postenu ponosnu hrvatsku ?