šefica porezne

'Naplaćeno je pet milijuna kuna kazni. No, to je tek početak'

Foto: Anto Magzan/PIXSELL
'Naplaćeno je pet milijuna kuna kazni. No, to je tek početak'
19.08.2013.
u 20:42
Čak 7 milijardi kuna veći promet u sektoru ugostiteljstva i trgovine na veliko i malo zabilježen je u odnosu na isto razdoblje lani
Pogledaj originalni članak

Čak 7 milijardi kuna veći promet u sektoru ugostiteljstva i trgovine na veliko i malo zabilježen je u odnosu na isto razdoblje lani, otkrila je Nada Čavlović Smiljanec, ravnateljica Porezne uprave za Dnevnik Nove TV.

Proračun bi, prema njenim riječima, do kraja godine mogao biti veći za čak milijardu i pol kuna zbog većeg prometa, a i premašen je plan da se tijekom cijele godine u proračun slije više od 500 milijuna dodatnih kuna od PDV-a. Razlog povećanju je uvođenje i striktna provedba fiskalizacije, naglašava Čavlović Smiljanec.

Tijekom masovnog zatvaranja ugostiteljskih objekata diljem obale naplaćeno je pet milijuna kuna kazni, no Čavlović Smiljanec kaže da je to samo početak.

– Mi ćemo kod onih koji sada iskazuju veći promet ići u provjeru imovine, to već i radimo – kaže Čavlović Smiljanec, obećavši podnošenje kaznenih prijava protiv onih za koje se utvrdi sumnja u utaju poreza te će im biti naplaćen i dodatni porez.

– Svi koji nisu izdavali račune, gdje god smo utvrdili veći promet, idemo u provjeru, utvrđivanje nesrazmjera imovine koju su stekli i prihoda koje su iskazivali. Već smo krenuli. Kod onih koji nisu iskazivali fiskalne račune, provodimo već kontrolu njihove imovine – otkrila je šefica Porezne, ne navodeći konkretna imena.

S obzirom na to da poreznici sada odjednom naplaćuju kazne, a riječ je o istim ljudima koji su radili i prošlih godina, ravnateljica kaže da se konačno počelo raditi.

– Poreznici su počeli konačno raditi, ali kada govorimo o Poreznoj upravi, nije krivica na službenicima nego na vodećem kadru koji je promijenjen, a promjena će biti još – kaže Čavlović Smiljanec, dodavši da su podnesene i prijave protiv onih koji su dopuštali da razni predmeti odlaze u zastaru.

>>Porezna uprava: Ne unajmljujemo strance za provedbu nadzora

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.