Jadranka Kosor:

'Naš prijedlog za lex Perković na red će doći na nigdarjevo'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
'Naš prijedlog za lex Perković na red će doći na nigdarjevo'
16.09.2013.
u 13:29
Zastupnica je apelirala na predsjednika Sabora zbog činjenice da nije članica nijednog saborskog odbora
Pogledaj originalni članak

Zastupnica Jadranka Kosor upozorila je na konferenciji za medije na ono što smatra nelogičnošću u dnevnom redu saborske sjednice koja počinje u srijedu, a vezano za izmjene tzv. "lex Perkovića".

– Slušamo da prijedlog izmjena tog zakona još nije stigao u Sabor, ali postoji prijedlog koji je u proceduru uputio naš klub – rekla je J. Kosor i dodala kako je neshvatljivo da je taj prijedlog uvršten u dnevni red kao 70. točka.

– S obzirom na to da se dnevni red stalno dopunjuje, za očekivati je da ta točka padne još niže pa bi na red mogla doći na nigdarjevo – kaže J. Kosor.

Naglasila je i da za pregovora s EU nitko u Hrvatskoj nikad nije pokrenuo pitanje ograničenja primjene europskog uhidbenog naloga, pa čak ni današnji premijer Zoran Milanović. Kosor je apelirala i na predsjednika Sabora da pokrene inicijativu preraspodjele članstva u saborskim odborima. Kaže da neki zastupnici sjede u čak sedam odbora, dok ona nije članica nijednog otkad je izbačena iz HDZ-a. Naglašava da joj nije cilj ostvarivanje neke koristi jer zastupnici ne dobivaju nikakve naknade kao članovi odbora nego kaže kako je pravo svakog zastupnika da bude član barem jednog odbora.

>> Kosor: Ne mislim da Karamarko ima kapacitete za premijera

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.