Talibani demantiraju

Naš vođa mula Omar ubijen? Nemojte se šaliti, živ je i zdrav!

Foto: AFP/PIXSELL
Naš vođa mula Omar ubijen? Nemojte se šaliti, živ je i zdrav!
23.05.2011.
u 14:24
To je samo neprijateljska propaganda usmjerena na slabljenje morala boraca, kazao je glasnogovornik talibana Zabihula Mudžahid
Pogledaj originalni članak

Afganistanski talibani odbacili su medijska izvješća da je njihov vođa mula Mohamed Omar ubijen u Pakistanu i poručili da je živ i da je u Afganistanu, predan nastavku njihove pobune, javio je Reuters.

– To je neprijateljska propaganda usmjerena na slabljenje morala boraca – dodao je glasnogovornik Zabihula Mudžahid.

Sumnje u istinitost medijskih izvješća o smrti vođe talibana tijekom njegova putovanja po Pakistanu, koja se pozivaju na neimenovane izvore, izrazile su snage sigurnosti u Pakistanu, diplomati i dužnosnici u afganistanskoj vladi. Glasnogovornik afganistanske obavještajne agencije na konferenciji je za novinare rekao kako ta agencija ne može potvrditi smrt mule Mohameda Omara. No napomenuo je da je vrhovni vođa talibana prije 4-5 dana nestao iz svojeg skrovišta u Pakistanu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

OB
-obrisani-
15:35 23.05.2011.

Nije ubijen i živ je i zdrav ... ali je nestao prije par dana! WTF?

ZA
zagrebHR
15:41 23.05.2011.

to je stara propaganda pakistanskih i afganistanskih vlast da puste vijest da je neki vođa talibana ubijen a onda se pokaže da je živ bez da oni koji su to objavili demantiraju. zato se događa da neki talibanski komandanti budu ubijeni nekoliko puta a onda \"ožive\"i tako unedogled. jednog su u vijestima \"ubili\" prije 10 godina a on se odjedanput pojavio. sad će opet bit javljeno da je ubijen a onda možda za nekoliko godina će oživjet i tako redom.

KU
kukuriku
15:15 23.05.2011.

..\"komunisticka-revolucija\".....\"visé radnih mista\"...