POŽAR U JABLANICI

Naši kanaderi ponovno poslani u BiH na gašenje požara

Foto: MORH
kanader (1)
Foto: MORH
kanader (1)
Foto: MORH
kanader (1)
Foto: MORH
kanader (1)
Foto: MORH
kanader (1)
Foto: MORH
kanader (1)
Foto: MORH
kanader (1)
Foto: MORH
kanader (1)
Foto: MORH
kanader (1)
Autori ba/VLM, i.kri/VLM
08.08.2013.
u 14:35
Posade su jučer tijekom osam sati leta na požarište bacile 400 tona vode s Jablaničkog jezera. "Tijekom gašenja, koje je trajalo do 19.20 sati kanaderi su jednom prelijetali na Zračnu luku Split radi punjenja gorivom", pišu iz MORH-a.
Pogledaj originalni članak

Ministarstvo obrane izvijestilo je da su naši kanaderi, koji su jučer ugasili požar u Jablanici i vratili se u Zemunik, danas ponovno poslani u BiH radi pružanja međunarodne pomoći u gašenju požara na području općine Jablanica.

Podsjetimo, Vlada je na telefonskoj sjednici jučer odlučila dati dopuštenje za slanje kanadera u BiH. "Dva Canadaira CL-415 HRZ i PZO-a koja su u srijedu 7. kolovoza 2013. upućena u Bosnu i Hercegovinu radi pružanja međunarodne pomoći u gašenju požara, uspješno su ugasili požar na dodijeljenom području gašenja u Donjoj Jablanici te su se istoga dana oko 20,00 sati vratili u matičnu bazu u Zemunik", pišu u priopćenju iz MORH-a.

Dodaju da su posade u osam sati leta na požarište bacile 400 tona vode koju su uzimali s Jablaničkog jezera. "Tijekom gašenja, koje je trajalo do 19.20 sati, kanaderi su jednom prelijetali na Zračnu luku Split radi punjenja gorivom", pišu iz MORH-a.

Hrvatski kanaderi prošle su godine sudjelovali tri puta u gašenju požara u susjednoj Bosni i Hercegovini i to na prostoru Jablanice, Malog i Velikog Rujišta, nedaleko od Mostara i u blizini Buškog Blata. Također, hrvatske zračne snage pomagale su i u gašenju požara u Crnoj Gori na prostoru kanjona rijeke Tare s dva helikoptera Mi-8 MTV te u Republici Grčkoj na poluotoku Atika s jednim kanaderom.

>>Vlada odobrila odlazak Oružanih snaga na gašenje požara u BiH

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.