NIZOZEMSKA

Nasilni prosvjedi protiv mjera u Rotterdamu: Policija potvrdila da je pucala i da ima ozlijeđenih

Foto: REUTERS
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS
20.11.2021.
u 00:01
Prosvjednici su zapalili vatromet, a na ulici je podmetnuto nekoliko požara. Među zapaljenima navodno su i policijski auto, kao i namještaj.
Pogledaj originalni članak

Stotine protivnika mjera okupilo se u petak navečer u Rotterdamu, a prosvjedi su se pretvorili u nerede pri čemu je došlo i do sukoba s policijom. Ima ozlijeđenih, ali i znatne materijalne štete. 

Glasnogovornik nizozemske policije objavio je kako su njihovi službenici pucali te da je bilo ispaljenih hica upozorenja, ali i ciljanih hitaca. Na Twitteru su potvrdili da neki od ozlijeđenih su povezani s hitcima koje su ispalili. 

 

Predsjednik Gerrit van de Kamp iz sindikata policije ACP-a kazao je za De Telegraaf kazao je da je "situacija bila iznimno prijeteća i zato su policajci bili prisiljeni pucati". 

Prosvjednici su zapalili vatromet, a na ulici je podmetnuto nekoliko požara. Na društvenim mrežama šire se snimke zapaljenog policijskog auta, kao i namještaja.

 

Nizozemski mediji navode da su prosvjednici napali i novinara, ali ta informacija još uvijek nije službeno potvrđena. 

Podsjećamo, Nizozemska je zbog epidemiološke situacije uvela COVID potvrde u zatvorenim prostorijama, a najnovije restrikcije trebale bi usporiti širenje virusa. 

VIDEO: Kerum: Dva puta prebolio sam koronu, zaboravio napraviti službeni test i ostao bez potvrde

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 45

DU
Deleted user
00:36 20.11.2021.

Sad je policija počela i pucati na svoj narod. Što će tek biti za godinu dana?

Avatar xvalentinox
xvalentinox
01:02 20.11.2021.

pucali na nenaoruzane ljude ? pa to je tek pocetak, mjere ce biti sve nerazumije da bi narod prisilili na jos vece demonstracije i nerede. kad bude stotinjak mrtvih onda ce vlada proglasiti izvanredno stanje i poslati policiju i vojsku na ulice i kao spas ce uvesti financijsku i ekonomsku diktaturu. corona je samo plast kojim su ciljevi zaogrnuti da ih obican narod ne vidi. cilj je totalna financijaka i ekonomska diktatura.

DU
Deleted user
00:23 20.11.2021.

Nažalost je tako, kada te nitko ne sluša tada krenu šake.